3 carti pe care nu trebuie sa le ratezi in aceasta vara

Blog.PrintreCarti.ro este locul pe care fiecare cititor trebuie sa il ia in considerare pentru a afla ce carti sa citeasca in aceasta vara.

recenziile de carti

Vara este sezonul destinat relaxarii, vacantelor, concediilor si descoperirilor unor noi lecturi care sa intre imediat la sufletul pasionatilor de citit. Astfel, multe persoane profita de noile provocari literare cu care sa-si incante bibliotecile si pe care sa le citeasca ori in vacanta, ori intr-un weekend linistit in natura.

Cu toate acestea, inainte de a se realiza o astfel de achizitie, este recomandat sa se parcurga recenziile de carti, pentru ca cititorii sa se convinga ca merita sau nu investitia. Principalele carti care pot fi citite in aceasta vara sunt prezentate in cele ce urmeaza.

  1. Vanessa si sora ei”, scrisa de Priya Parmar

Cartea scrisa de Priya Parmar intra in categoria romanelor istorice contemporane si se concentreaza pe Virginia Woolf, care apare in rol secundar. Personajul principal este chiar sora acesteia, pictorita Vanessa Bell.

Povestea este asemanatoare cu doua romane care fac parte din colectia „Raftul Denisei”: „Zbor in jurul soarelui”, scrisa de Paula McLain si „Fata cu fragi” scrisa de Lisa Strømme. Cei care vor sa aduca pe raftul bibliotecii aceasta carte, trebuie se asigure ca vor consulta un blog de carte, unde vor gasi recenzii relevante.

Recenzii de carti | Blog de carte | Blog.PrintreCarti.ro

blog de carte

  1. In spatele blocului”, scrisa de Mara Wagner

In spatele blocului” este cartea de debut a scriitoarei Mara Wagner care se concentreaza in jurul perioadei de adolescenta de la sfarsitul anilor ’80, in care se evidentiaza anumite particularitati despre traiul din acea vreme: cozi interminabile la alimente, vacante de o luna intreaga, filmele imprumutate, dezamagirile adolescentine in dragoste.

  1. Cazemata”, scrisa de Tudor Ganea

Cazemata” este romanul de debut al autorului Tudor Ganea si apartine scriiturii realist-mitice, in care exista elemente descriptive de-a dreptul interesante pentru cititor. Pasajele descriptive au in centru orasul constantean, in care se prezinta atat dimensiunea sacra a sexualitatii, cat si dimensiunea realitatii.

Cartea este adecvata pentru persoanele analitice, care iubesc sa descopere elemente simbolice. Blog.PrintreCarti.ro este locul pe care fiecare cititor trebuie sa il ia in considerare pentru a afla ce carti sa citeasca in aceasta vara.

In concluzie, pasionatii de lectura se consulta deseori cu blogurile de carti pentru a descoperi noi provocari literare, dar si pentru a se informa corespunzator in legatura cu o posibila viitoare lectura.