6 semne ca trebuie sa schimbi samponul si balsamul

Samponul potrivit va ingriji bine parul si scalpul.

samponul

Exista produse cosmetice care nu trebuie schimbate des, dar samponul nu este printre ele. Samponul ar trebui sa raspunda nevoilor parului si ale scalpului si se mai schimba. Exista cateva semne sigure care indica atunci cand trebuie facuta o schimbare.

Senzatia de par murdar dupa spalare

Dupa un anumit timp, samponul va inceta sa-si mai faca treaba, adica sa curete. Parul si scalpul chiar si dupa spalare se simt murdare. Pe de alta parte, acest sentiment poate sa nu fie rezultatul obisnuintei parului cu produsul respectiv, este posibil sa fie un produs nepotrivit.

Par uscat

Samponul potrivit va ingriji bine parul si scalpul. Daca se observa ca varfurile parului sunt uscate, trebuie vizitat coaforul pentru a le taia si schimba samponul si balsamul. Un alt motiv al parului uscat este daca produsele cosmetice sunt prea agresive pentru nevoile parului. In acest caz, trebuie inlocuit samponul cu unul care are o formula nutritiva / hidratanta pentru a restabili sanatatea parului.

Pierderea luciului

Parul trebuie privit ca un organism viu. Daca se simte bine, va arata grozav. Se poate intelege acest lucru nu numai prin atingere, ci si prin aspectul sau. Daca se observa ca parul isi pierde stralucirea sau culoarea vopselei se estompeaza intr-o saptamana sau doua, trebuie alese alte sampoane si balsamuri.

Lipsa neobisnuita a volumului

Daca se observa o lipsa neobisnuita de volum, se va lua in considerare schimbarea samponului. Fara volum, parul pare „obosit” si probabil acest lucru afecteaza stima de sine. Se vor alege produse noi pentru par, poate chiar o formula special conceputa pentru a da volum parului. Dar retinut ca uneori lipsa de volum este cauzata de acumularea impuritatilor pe scalp.

Schimbarea anotimpului

Nu se vor utiliza aceleasi produse cosmetice pentru par in anotimpuri diferite. Pentru lunile mai reci, se foloseste un sampon si balsam cu o formula hidratanta. Pentru lunile mai calde, este nevoie de un sampon cu proteine ​​si uleiuri naturale.

Varsta inaintata

Pielea scalpului imbatraneste la fel ca pielea fetei – de aceea are nevoie de ingrijiri speciale. Pe masura ce persoanele imbatranesc, s-ar putea sa simta ca sampoanele pe care le-au folosit inainte nu mai sunt potrivite. Poate ca trebuie sa aleaga produse mai hranitoare cu mai multe uleiuri. Unele marci de produse au serii speciale in functie de varsta.