Acidul Kojic: beneficii si utilizari

Principalul avantaj al acidului kojic este ca lumineaza pielea

acidul kojic

Multe persoane sunt deja constiente de minunile acidului glicolic atunci cand vine vorba de iluminarea pielii si de obtinerea unui ten mai frumos. Este insa timpul sa afle si despre beneficiile acidului kojic. Acesta este un ingredient esential pentru obtinerea rapida a unui ton uniform al pielii.

Ce este acidul kojic?

Desi este un acid prin nume, nu este exfoliant ca majoritatea ingredientelor din acest grup. Acidul kojic este o substanta chimica derivata din ciuperci si este, de asemenea, un produs secundar al proceselor de fermentatie a orezului si a altor alimente asiatice, cum ar fi vinul, soia si altele.

Acidul Kojic se concentreaza in principal pe petele intunecate, decolorare si pigmentare, controland (si reducand) productia de melanina pentru a oferi pielii un aspect uniform si radiant. Desi este aprobat ca ingredient de albire, acidul kojic are insa multe alte beneficii.

Beneficiile acidului kojic

  • Hiperpigmentare

Principalul avantaj al acidului kojic este ca lumineaza pielea, deoarece poate regla melanina pentru a reduce aspectul petelor pigmentare.

  • Estompeaza cicatricile de acnee

Un alt mare beneficiu al acidului kojic este estomparea cicatricilor de acnee, controland in acelasi timp aspectul viitor al cosurilor. Este folosit pentru a curata pielea de acnee datorita proprietatilor sale antiinflamatorii.

  • Daune pielii

Acidul kojic fiind bogat in antioxidanti este adesea folosit pentru daune cauzate de soare si de agresorii mediului. Asadar, daca pielea pare obosita din cauza poluarii, acest acid poate adauga stralucire pielii.

Cum trebuie introdus in rutina de ingrijire?

Desi acidul kojic nu exfoliaza pielea si este mult mai moale decat hidrochinona (un agent de iluminare a pielii), poate fi dur pentru pielea sensibila si poate provoca arsuri. Mai intai se va face un test de alergie pentru a vedea cum reactioneaza pielea la acesta.

Se adauga la ingrijirea de rutina in doze mai usoare si se va creste treptat, daca este necesar, in functie de toleranta pielii. O concentratie de 1-2% este ideala. Se va aplica intotdeauna protectie solara pentru a evita arsurile solare sau hipersensibilitatea. Se recomanda combinarea acestuia cu un ingredient moale si hranitor precum HA ( acid hialuronic).