Alegerea jocurilor educative pentru copii – criterii de luat in considerare

Jocurile educative sunt foarte distractive pentru copii. Insa inainte de a face alegerea, parintii trebuie sa afle criteriile de luat in considerare

copii

Jocurile educative sunt foarte distractive pentru copii. Insa inainte de a face alegerea, parintii trebuie sa afle criteriile de luat in considerare.

  • Tine cont de gusturile si interesele copilului

Parintii pot cumpara cel mai frumos si apreciat joc, insa daca micutului nu-i place, exista putine sanse sa se joace cu el. Indiferent de varsta copilului, parintii trebuie sa-i respecte gusturile si interesele.

Cu varietatea de jocuri educationale disponibile astazi, cu siguranta vor gasi unul pe care copilul il va aprecia.

  • Preferati jocurile educationale usor de utilizat

Copiii devin repede nerabdatori, deci este important sa se aleaga jocuri educationale care se bazeaza pe principii simple. De asemenea, jocul ar trebui sa fie usor de asamblat pentru a fi usor de utilizat.

  • Alegeti un joc educativ cu niveluri de dificultate

Jocurile cu niveluri de dificultate permit copilului sa progreseze in ritmul sau. Cu cat nivelurile de dificultate sunt mai mari, cu atat copilul va progresa mai mult. Ca sa-si dezvolte increderea in el trebuie sa gaseasca placerea de a juca.

  • Luati in considerare varsta copilului

Este importanta alegerea jocurilor educationale adecvate varstei copilului. Cu varsta sub 3 ani, nu are rost alegerea unui joc cu cifre sau litere. In schimb, trebuie alese cele care ajuta la dezvoltarea invatarii fundamentale, cum ar fi abilitatile motorii si limbajul.

  • Alegeti jocurile educative modulare usor de combinat

Copiilor le plac jocurile modulare. Se vor plictisi rapid de un joc care nu poate fi folosit decat intr-un fel.  De exemplu, cu un joc de societate, copilul va putea folosi figurinele intr-un alt context si astfel isi va dezvolta imaginatia si creativitatea.

  • Alegeti jocuri educative de calitate

Un criteriu foarte important cand se aleg jocurile educative il reprezinta calitatea acestora. Trebuie sa fie fabricate din materiale de calitate, non toxice si fara potential alergen. De asemenea, trebuie sa fie insotite de instructiuni de folosire si intretinere, plus de date legate de provenienta si materialele componente