Alimente de consumat si de evitat in timpul sarcinii

alimente de consumat

In timpul sarcinii organismul necesita anumite alimente de consumat. Astfel, fructele, legumele sau carnea slaba, promoveaza buna dezvoltare a fatului si a mamei. Alimentele de consumat in timpul sarcinii sunt de o importanta vitala, deoarece asigura sanatatea mamei si nasterea unui copil sanatos.

Ce alimente trebuie consumate in timpul sarcinii?

  • Includerea in dieta a unei varietati de fructe si legume

Fructele si legumele sunt bogate in vitamina C si acid folic. Acesta este motivul pentru care este recomandat sa se consume o cantitate mare din acestea in al doilea si al treilea trimestru de sarcina. Consumul fructelor (portocala, pepene galben, grapefruit, etc) si legume (broccoli, rosii, salata, etc) favorizeaza dezvoltarea fetala.

Consumul acestora in timpul sarcinii permite fatului sa atinga dimensiunea corecta pentru nastere. O femeie insarcinata ar trebui sa consume zilnic 2 pana la 4 portii de fructe si legume.

  • Alimente de consumat in timpul sarcinii: proteine ​​slabe

Pentru a promova cresterea bebelusului, femeile insarcinate ar trebui, de asemenea, sa-si completeze dieta cu alimente bogate in proteine, cum ar fi:

  • Carne;
  • Oua;
  • Branza;
  • Lapte;
  • Seminte;
  • Fructe uscate.

Aceste alimente sunt, de asemenea, bogate in vitamina B si fier. Fierul participa la oxigenarea fatului in timpul cresterii sale si, de asemenea, la formarea muschilor gravidei. Drept urmare, viitoarea mama va suferi mai putin de oboseala, anemie, iritabilitate sau depresie. Se recomanda un aport zilnic de 50 pana la 60 mg de proteina slaba.

  • Consumul cerealelor

Cerealele sunt considerate a fi o sursa foarte importanta de energie pentru organism. Aportul lor de fibre, fier si vitamina B este foarte mare. Se recomanda sa se consume zilnic urmatoarele alimente:

  • Ovaz;
  • Paste integrale;
  • Orez;
  • Cereale.
  • Consumul de cofeina si peste trebuie redus in timpul sarcinii

Reducerea consumului de cafea in timpul sarcinii este importanta. Intr-adevar, multe autoritati obstetricale si ginecologice, recomanda reducerea semnificativa a consumului sau, deoarece cofeina se acumuleaza in interiorul placentei dupa trecerea sa prin fat. Consumul excesiv al acestui aliment este asociat cu cazuri de avorturi spontane si nasteri premature.

Un alt aliment de consumat cu masura este pestele. Acesta poate avea un continut ridicat de mercur, ( cum ar fi tonul alb) care are un impact negativ asupra cresterii fatului.