Acasă Uncategorized Alimente de consumat si de evitat in timpul sarcinii

Alimente de consumat si de evitat in timpul sarcinii

In timpul sarcinii organismul necesita anumite alimente de consumat. Astfel, fructele, legumele sau carnea slaba, promoveaza buna dezvoltare a fatului si a mamei. Alimentele de consumat in timpul sarcinii sunt de o importanta vitala, deoarece asigura sanatatea mamei si nasterea unui copil sanatos.

Ce alimente trebuie consumate in timpul sarcinii?

  • Includerea in dieta a unei varietati de fructe si legume

Fructele si legumele sunt bogate in vitamina C si acid folic. Acesta este motivul pentru care este recomandat sa se consume o cantitate mare din acestea in al doilea si al treilea trimestru de sarcina. Consumul fructelor (portocala, pepene galben, grapefruit, etc) si legume (broccoli, rosii, salata, etc) favorizeaza dezvoltarea fetala.

Consumul acestora in timpul sarcinii permite fatului sa atinga dimensiunea corecta pentru nastere. O femeie insarcinata ar trebui sa consume zilnic 2 pana la 4 portii de fructe si legume.

  • Alimente de consumat in timpul sarcinii: proteine ​​slabe

Pentru a promova cresterea bebelusului, femeile insarcinate ar trebui, de asemenea, sa-si completeze dieta cu alimente bogate in proteine, cum ar fi:

  • Carne;
  • Oua;
  • Branza;
  • Lapte;
  • Seminte;
  • Fructe uscate.

Aceste alimente sunt, de asemenea, bogate in vitamina B si fier. Fierul participa la oxigenarea fatului in timpul cresterii sale si, de asemenea, la formarea muschilor gravidei. Drept urmare, viitoarea mama va suferi mai putin de oboseala, anemie, iritabilitate sau depresie. Se recomanda un aport zilnic de 50 pana la 60 mg de proteina slaba.

  • Consumul cerealelor

Cerealele sunt considerate a fi o sursa foarte importanta de energie pentru organism. Aportul lor de fibre, fier si vitamina B este foarte mare. Se recomanda sa se consume zilnic urmatoarele alimente:

  • Ovaz;
  • Paste integrale;
  • Orez;
  • Cereale.
  • Consumul de cofeina si peste trebuie redus in timpul sarcinii

Reducerea consumului de cafea in timpul sarcinii este importanta. Intr-adevar, multe autoritati obstetricale si ginecologice, recomanda reducerea semnificativa a consumului sau, deoarece cofeina se acumuleaza in interiorul placentei dupa trecerea sa prin fat. Consumul excesiv al acestui aliment este asociat cu cazuri de avorturi spontane si nasteri premature.

Un alt aliment de consumat cu masura este pestele. Acesta poate avea un continut ridicat de mercur, ( cum ar fi tonul alb) care are un impact negativ asupra cresterii fatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Remedii naturale pentru controlul diabetului

Unele remedii naturale sunt suplimente recomandate in terapia traditionala pentru diabet, dar nu reprezinta un substitut. Potrivit unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii...

Metoda garantata de a castiga bani de catre varstnici: serviciul de achizitii carti

Serviciul de achizitii carti este cea mai simpla si rapida metoda de a castiga o suma de bani. Varstnicii, pentru ca se confrunta cu...

Cat de important este ca masina sa fie dusa intr-un service auto autorizat?

Echipa de mecanici dintr-un service auto autorizat are competentele necesare pentru a rezolva toate problemele cu care s-ar putea confrunta un automobil. Experienta si...

Dezvoltarea bebelusului la 10 luni

Crestere, abilitati motorii, limbaj, sociabilitate - a 10-a luna este plina de transformari si evolutii pentru bebelus. Cresterea copilului la 10 luni Copilul a crescut...

Ce trebuie sa stii despre un sistem ERP?

Un sistem ERP in Romania este intalnit foarte des in majoritatea intreprinderilor. Adoptarea unui astfel de sistem necesita multa atentie, dar si organizare pentru...

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.