Animale de companie pentru persoanele care au putin timp

Principalul dezavantaj al acestor rozatoare dragute este rezistenta lor scazuta la stres. Prin urmare, nu trebuie miscata cusca si rearanjata prea des dintr-un loc in altul

animal de companie

Alegerea unui animal de companie pentru acele persoane care au putin timp liber este mai dificila. Unele animale de companie nu tolereaza singuratatea, in timp ce altele vor avea nevoie doar de cateva ore din prezenta stapanilor pe zi.

  • Hamster

Hamsterii sunt draguti si amuzanti, iar grija pentru ei este minima. Sunt omnivori, nu fac mult zgomot, se obisnuiesc cu usurinta cu mainile, nu necesita mult spatiu si costuri financiare mari. Trebuie doar sa se completeze alimentatorul la fiecare 2 zile si adaugat rumegus proaspat o data pe saptamana.

Pentru a impiedica hamsterul sa se plictiseasca, are nevoie de echipament special pentru exercitii, de exemplu, o minge. Se vinde la aproape orice magazin de animale de companie. Din cand in cand, acesta va trebui sa fie spalat si taiate ghearele sale.

Principalul dezavantaj al acestor rozatoare dragute este rezistenta lor scazuta la stres. Prin urmare, nu trebuie miscata cusca si rearanjata prea des dintr-un loc in altul. De asemenea, mersul pe strada nu este bun pentru hamsteri. Toate acestea scurteaza viata lor deja scurta – nu traiesc mai mult de 3 ani.

  • Pestisor de aur

Un peste de aur intr-un acvariu nu numai ca poate inveseli viata de zi cu zi, ci si completeaza in mod eficient interiorul. Creste pana la 15 centimetri lungime. Si cel mai important, nu trebuie petrecut mult timp cu el.

Pestele auriu este potrivit chiar si pentru acvaristii incepatori. Daca se cumpara un recipient cu un volum de cel putin 40 de litri si se echipeaza cu un filtru puternic, compresor si incalzitor – vor fi create toate conditiile necesare. Se recomanda utilizarea plantelor vii ca supliment vitaminic util si decorarea artificiala. Pentru ca toti locuitorii acvariului sa fie confortabili, este suficient sa se reinnoiasca aproximativ o treime din apa o data pe saptamana. Pestii se hranesc dimineata si seara.

  • Canar

Canarii domestici sunt intr-o varietate de culori, forme, dimensiuni si chiar voci.Spre deosebire de papagali, acestia nu au nevoie de o comunicare constanta – se simt confortabil fara oameni si alte pasari. Este important sa li se ofere posibilitatea de a zbura.

Acest lucru va necesita o cusca spatioasa si un loc cald, fara curenti si soare direct. De asemenea, ar trebui sa aiba intotdeauna apa si un amestec de seminte proaspete. Atunci canarul poate trai mai mult de 10 ani.