Ascunderea problemelor tenului prin machiaj

Un ten cu probleme este foarte suparator. Insa problemele tenului pot fi corectate, din fericire. Daca nu pot fi tratate de un dermatolog, sau procesul este mai indelungat, intervine magia make-up-ului

problemele tenului

Un ten cu probleme este foarte suparator. Insa problemele tenului pot fi corectate, din fericire. Daca nu pot fi tratate de un dermatolog, sau procesul este mai indelungat, intervine magia make-up-ului. Exista anumite trucuri care pot fi aplicate de oricine pentru un aspect al fetei imbunatatit. Fiecare femeie merita sa le cunoasca si sa le utilizeze.

Sfaturi care te ajuta pentru problemele tenului
  • Cum sa-ti ascunzi cicatricile, cosurile si roseata prin machiaj?

Aceste mici defecte pot fi mascate foarte bine daca aplici fix pe ele un fond de ten mai compact, baton corector si apoi putina pudra. Nu folosi aceste produse doar pe zonele cu probleme, ci intinde-le pe toata fata, mai putin batonul corector. Pentru cosuri si roseata exista niste farduri cremoase speciale, in nuante de verde si bej. Cu nuanta verde, conform teoriei culorilor, vei calma roseata, neutralizand-o. Cu cea bej vei da o acoperire profunda si un aspect cat mai natural.

  • Cum sa-ti ascunzi cearcanele?

Pielea de sub ochi este extrem de sensibila. Tocmai de aceea, ea necesita mereu ingrijiri speciale: de la comprese cu ceai pana la creme antrid. Unele persoane sunt afectate mai mult de aceasta problema, iar altele mai putin. Pentru acoperirea cearcanelor, este indicat un corector special, numit „anticearcan”. Se gaseste sub forma lichida, de crema sau baton. Este important sa fie apropiat de nuanta fondului de ten si sa fie intins corespunzator.

  • Cum sa-ti corectezi cuperoza?

Cuperoza este o inrosire intermitenta a pielii datorata dilatarii ireversibile a vaselor de sange. Se intalneste de obicei in zona obrajilor. Alegerea fondului de ten trebuie sa fie in nuante de bej sau maro, in functie de tenul tau. Evita nuantele de roz, deoarece efectul va fi de amplificare a zonei afectate de cuperoza. Nu este indicata aplicarea fardului de obraz in acest caz. Rujul nu ar trebui ales in nuante aprinse de rosu, portocaliu, roz trandafiriu, bordeaux. Contrastul creat nu creeaza un efect placut ochiului.

  • Cum sa-ti corectezi ridurile de expresie?

Aplica o linie fina de corector de-a lungul depresiunii, iar mai apoi estompeaz-o bine pana ce ridul este acoperit. De obicei, pudra le evidentiaza, deci nu ar trebui folosita daca ai riduri mai pronuntate.