Beneficiile consumului de ceai de sunatoare

Ceaiul de sunatoare este o licoare care din cele mai vechi timpuri este folosita pentru proprietatile pe care le are

ceai de sunatoare

Ceaiul de sunatoare este o licoare care din cele mai vechi timpuri este folosita pentru proprietatile pe care le are. Pe termen lung, nu este indicat consumul de ceai de sunatoare. Pe perioada determinata, sunatoarea se va dovedi foarte benefca pentru organism. Planta este folosita de peste 2000 de ani in medicina traditionala pentru tratarea mai multor afectiuni si rani.

Datorita continutului ridicat de taninuri, flavonoide, hipericina, hiperforina, colina si cathina, oamenii de stiinta sugereaza ca ceaiul de sunatoare are o multime de beneficii, dar si contraindicatii.

Ce este sunatoarea si ce proprietati are?

Sunatoarea este o planta folosita in medicina alternativa si traditionala de sute de ani, fiind usor de recunoscut prin florile galbene. Aceasta poarta denumirea latina Hypericum perforatum si mai este cunoscuta sub numele de floarea lui Ioan, pojarnita, buruiana de naduf, crucea voinicului sau iarba sangelui.

Ceaiul de sunatoare se prepara usor, cu doua lingurite de flori uscate la 250 ml de apa clocotit. Se fce sub forma de infuzie, se las asadar 10-15 minute la infuzatsi se strecoara. Ceiaiul se consuma neindulcit sau cu putina miere, inainte de masa.

Ceaiul de sunatoare se consuma in cantitate de doua, maxim trei cani de 250 ml pe zi, timp de maxim trei luni, dupa care se face o pauza de minim doua saptamani. Pot trece sase saptamani pentru a simti efectul cestei licori. Este indicat sa se ceara sfatul specialistului cu privire la doza optima de consum de ceai de sunatoare aferenta istoricului medical.

Beneficiile consumului de ceai de sunatoare

Consumul de ceai de sunatoare se face pe cale orala, timp de 12 saptamani, in doze recomandate, fiind ideal pentru numeroase afectiuni. Ceaiul de sunatoare este benefic pentru:

  • afectiuni ale stomacului, contribuind si la detoxifierea ficatului, mai ales dupa perioade in care au fost consumate prajeli in exces;
  • afectiuni ale sistemului nervos, ceaiul actionand ca un leac pentru combaterea nevrozei;
  • insomnii si anxietate, ceaiul favorizand productia de melatonina;
  • hemoroizi, infuzia de sunatoare fiind administrata atat intern, cat si extern pentru bai calde de sezut;
  • ameliorarea simptomelor menopauzei.