Beneficiile jocului de LEGO pentru dezvoltarea copiilor
Jocurile de LEGO sunt interesante atat pentru parinti, cat si pentru copii. Iarna sau in zilele ploioase, cand copilul nu poate iesi afara la joaca, un joc LEGO se va dovedi o modalitate excelenta de a petrece timpul liber. Jocurile de LEGO sunt recomandate pentru toate varstele, de la copii de numai cativa ani, pana la bunici si au un rol important in dezvoltarea creativitatii micutilor.
Copiii pasionati de jocuri LEGO sunt mai isteti si mai creativi
Copiii incep sa se joace cu LEGO de obicei de la varsta mica. Acestia se confrunta, la inceput, cu provocari in procesul de asamblare a pieselor, insa, in timp, isi pun mintea la contributie si invata cum sa puna piesele cap la cap. Cei mici strang idei si deprind foarte usor tehnici de construire pentru a-si dezvolta creativitatea. In plus, jocurile de LEGO ii ajuta sa recunoasca culorile, formele si marimile, ba chiar ii transforma in mici matematicieni. Studiile au aratat ca jocurile LEGO contribuie la invatarea fractiilor si a diviziunilor mai tarziu.
Pe masura ce copiii construiesc din piese LEGO cladiri sau poduri, ei invata sa gandeasca in trei dimensiuni, sa echilibreze greutati si sa foloseasca suporti pentru structura. Abilitatile de motricitate fina ale mainilor si degetelor reprezinta un alt aspect pe care jocurile de LEGO le dezvolta in cazul copiilor.
Micutii care se joaca cu piese LEGO sunt mult mai rabdatori, perseverenti si vor da dovada de perspicacitate. In plus, daca se joaca impreuna cu parintii, fratii mai mici sau mai mari, vor invata si cooperarea si lucrul in echipa. Jocurile LEGO intaresc increderea in sine a copiilor. Specialistii in educatie sustin fapul ca aceste jocuri sunt recomandate pentru copiii incepand cu varsta de 2 ani, pana la 14 ani sau chiar mai mult, in cazul in care se transforma intr-o adevarata pasiune.
Copiii isteti adora LEGO, isi descopera creativitatea si isi imping la limita imaginatia, gratie acestor jocuri foarte educative.