Leguminoasele aduc atat de multe beneficii organismului, iar cele mai multe dintre acestea sunt legate de procentul ridicat de fibre pe care le contin. Fibrele cresc satietatea si regularizeaza tranzitul intestinal, ceea ce le face un aliat excelent in dietele de slabire. In plus, acestea au o actiune probiotica eficienta care protejeaza mucoasa intestinala de numeroase afectiuni.
Studiile arata ca un consum constant de leguminoase (1 portie de cel putin doua ori pe saptamana) reduce semnificativ posibilitatea de a dezvolta boli cardiovasculare, cancer, obezitate si diabet. In plus, ajuta la mentinerea constanta si regulata a tensiunii arteriale, a colesterolului si a trigliceridelor.
Din toate aceste motive, este esential sa consumati leguminoase in mod regulat, nu numai iarna, ci si vara. Renuntand la tocanitele clasice si la supele aburinde, care sunt mai potrivite pentru perioada de iarna, pot fi folosite o multime de retete pe baza de leguminoase, care pot fi savurate vara.
Retete cu leguminoase de care te poti bucura tot timpul anului
Cei care doresc sa pregateasca un prim fel mai elaborat pentru un pranz sau o cina speciala pot opta pentru o crema de naut servita calda cu midii.
Cine a spus ca burgerii si chiftelele pot fi facute doar cu carne sau legume? Burgerii si chiftelele din leguminoase sunt excelente pentru a fi savurate inclusiv vara. Burgerii din naut sau linte nu se compara cu burgerii clasici din carne. Procedeul de preparare este acelasi, insa carnea, care este folosita de obicei pentru aceste preparate, trebuie inlocuita cu legumele fierte si amestecate. Pe scurt, este nevoie doar de putina imaginatie in bucatarie si legumele pot fi folosite la prepararea unei multitudini de preparate proaspete si gustoase, perfecte indiferent de anotimp.
Prin urmare, leguminoasele nu doar ca sunt gustoase, dar pot fi un aliat de nadejde pentru un tonus mai bun si o sanatate pe plus, in tot timpul anului.