Beneficiile studierii unui instrument muzical la copii

Atunci cand canta la un instrument muzical, copilul va avea repetitii cu orchestra. Acest lucru ii va permite sa discute cu alti colegi si sa invete sa colaboreze si sa lucreze in echipa

instrument muzical

Studierea unui instrument muzical ofera multe beneficii psihologice si sociale. Unul dintre ele ofera copilului capacitatea de a se concentra si de a-si atinge obiectivele de studiu si performanta. Specialistii afirma urmatoarele: ,,Copiii care canta la un instrument isi activeaza sensibilitatea fata de arta si importanta valorii culturale”.

In general, atunci cand canta la un instrument muzical, copilul va avea repetitii cu orchestra. Acest lucru ii va permite sa discute cu alti colegi si sa invete sa colaboreze si sa lucreze in echipa.

Multi parinti cred ca ei pot invata sa lucreze in grup si sa creeze strategii de lucru pentru a atinge un obiectiv, doar prin sport. Cu toate acestea, precizia necesara pentru ca o simfonie sa fie buna si rafinata necesita o colaborare si o munca in echipa.

Copiii care canta la un instrument muzical isi activeaza, de asemenea, sensibilitatea la arte. In plus, le transmite importanta valorii culturale, a dezvoltarii profesionale si a integrarii in societate.

  • Avantajele muzicii ca instrument psihologic

Cand un individ canta la un instrument muzical, ambele emisfere ale creierului trebuie activate pentru a-si sincroniza corect miscarile. Aceasta actiune permite creierului sa functioneze mai bine. In plus, creste memoria, concentrarea, dezvoltarea abilitatilor motorii fine si chiar IQ.

Pianul este considerat instrumentul care face posibila crearea mai multor conexiuni la nivelul celulelor creierului, datorita complexitatii care necesita utilizarea fiecaruia dintre degetele ambelor maini pe taste diferite. In plus, trebuie facut totul cu o mare precizie, care trebuie sa fie aproape exacta.

  • Asadar, exista multe avantaje pentru copiii care studiaza un instrument muzical.

Cu cat incep sa studieze mai devreme, cu atat abilitatile lor vor putea absorbi mai repede cunostintele. Prin urmare, vor avea mai multe sanse sa devina urmatorii Vladimir Horowitz, Andras Schiff, Ana Sophie Mutter sau Yo-Yo Ma.