Biblioterapie: romane care ajuta la depresie

In cazurile de depresie severa insa este foarte putin probabil ca biblioterapia sa fie suficienta

carti depresie

Depresia afecteaza din ce in ce mai multi oameni, in ultimii ani. Cu toate acestea, putini sunt cei care apeleaza la ajutorul unui medic specialist. In cazurile de depresie usoara, se poate incerca tratarea acasa, prin crearea unui confort, prin odihna si relaxare, de mare ajutor fiind si cartile, mai ales daca sunt alese cu atentie.

In cazurile de depresie severa insa este foarte putin probabil ca biblioterapia sa fie suficienta, dar fictiunea poate fi o completare a ingrijirii medicale. Drept urmare, in continuare sunt prezentate cateva volume care pot readuce zambetul pe fata celor deprimati:

 

  • Prima zi din restul vietii mele”, de Virginie Grimaldi

In caz de depresie, aceasta carte este o adevarata raza de soare, deoarece transpune cititorul intr-o croaziera, in compania a 3 femei cu un caracter puternic. Fiecare are istoria sa, suferinta si felul sau de a face fata.

Aceasta carte este amuzanta si indeamna la visare, cititorul recunoscandu-se putin in fiecare personaj. Faptul ca prezinta modul in care personajele evolueaza, cad si se ridica, reprezinta un exemplu pe care il pot urma si cei care sufera de depresie, care pot vedea ce functioneaza pentru personaje si ce pot incerca si ei. In vremuri de depresie, sunt bine venite exemple de oameni care isi gasesc puterea sa rada, chiar si in cele mai mari furtuni.

 

  • Arta simplitatii”, de Dominique Loreau

Dominique Loreau este o frantuzoaica care locuieste in Japonia, care ofera o abordare japoneza pentru gasirea echilibrului in viata. In caz de depresie, aceasta carte permite trecerea in revista a propriei conceptii despre viata a cititorului si felul in care fiecare isi petrece timpul.

Volumul il invata cum sa aiba grija de el, acesta fiind si motivul pentru care aceasta carte este esentiala pentru cei care sufera de depresie, deoarece este un moment in care trebuie sa se ingrijeasca de propria persoana

.

  • A doua ta viata incepe cand iti dai seama ca ai doar una”, de Raphaëlle Giordano

In caz de depresie, aceasta carte da speranta. Aceasta spune povestea unei femei pe care nu o mai atrage nimic in viata, dar care intalneste un barbat, un antrenor, care o va ajuta sa-si gaseasca firul vietii, cu mai multa pasiune si dragoste.

Cartea lui Raphaëlle Giordano este una vesela si calma, care ofera totodata adevarate lectii de viata.