Calculatoare second hand vs calculatoare reconditionate

Acestea se pot achizitiona din magazine specializate, unul dintre cele mai cunoscute fiind It-Sh.ro, care ofera cumparatorilor calculatoare verificate

Calculatoarele second hand si calculatoarele reconditionate nu inseamna acelasi lucru. Multe persoane considera termenii second hand si refurbished sinonimi, inca acest lucru este total neadevarat. Intre cele doua exista diferente considerabile pe care o persoana ar trebui sa le cunoasca inainte de a-si achizitiona un calculator din aceste categorii.

Ce sunt calculatoarele second hand?

Aceste calculatoare sunt folosite si posibil vechi, insa pot fi in stare perfecta de functionare. Spre deosebire de calculatoarele reconditionate de specialisti, acestea nu vin insotite de garantie. In plus, nu se poate aproxima cat timp va mai functiona dispozitivul respectiv.

Acestea pot fi achizitionate de la amanet sau prin intermediul anunturilor postate pe internet. Achizitia unui calculator din categoria second hand poate implica anumite riscuri, deoarece in lipsa garantiei acesta poate avea defecte ascunse care vor conduce la investitii suplimentare.

Ce sunt calculatoarele reconditionate?

Aceste calculatoare au fost la randul lor folosite, insa spre deosebire de cele second hand, aceste dispozitive sunt verificate riguros de specialisti in IT inainte sa fie puse la vanzare. Acestia verifica daca produsul functioneaza corespunzator si daca are defecte. In cazul in care depisteaza probleme, acestia le remediaza si inlocuiesc eventualele componente problematice.

Produsul este vandut doar dupa ce expertii se asigura ca functioneaza perfect. In cazul calculatoarelor reconditionate, cumparatorul se bucura de garantie si de o durata prelungita de viata a produsului.

Acestea se pot achizitiona din magazine specializate, unul dintre cele mai cunoscute fiind It-Sh.ro, care ofera cumparatorilor calculatoare verificate si optimizate la preturi mult mai mici fata de preturile initiale. Raportul calitate-pret este excelent, tinand cont ca dispozitivul ofera performante inalte si beneficiaza de garantie.

Calculatoare ieftine | Calculatoare second hand | It-Sh.ro

calculatoare ieftine

Care este cea mai buna alegere?

Pe langa faptul ca au fost utilizate anterior, o alta trasatura comuna a acestora e faptul ca din ambele categorii se pot achizitiona calculatoare ieftine. Totusi, se recomanda alegerea calculatoarelor reconditionate, care au fost verificate in prealabil de persoane instruite si mai ales pentru ca beneficiaza de garantie.

In acest fel, cumparatorul se poate bucura de performanta inalta la un pret redus si nu trebuie sa isi faca grii cu privire la durata de viata a dispozitivului.