Care este diferenta dintre un detergent BIO si unul NON-BIO?

De ce sa folosesti un detergent BIO si nu un detergent NON BIO?

Magazin produse ecologice

Cu atat de multe optiuni de detergent de rufe disponibile, care este cel mai bun? Principala diferenta dintre un detergent BIO si unul NON-BIO este ca detergentii NON BIO contin enzime, care sunt foarte eficiente in descompunerea murdariei in bucati mai mici. Acest lucru simplifica indepartarea petelor imprimate in tesatura.

Enzimele sunt proteine ​​care actioneaza ca si catalizatori biologici. Sarcina lor principala este de a ajuta si de a accelera reactiile chimice complexe atunci cand detergentul este in contact cu rufele. Acestea descompun molecule mari in compusi mai mici. Fiecare tip de enzima functioneaza pe un singur tip de molecula, deoarece enzimele sunt extrem de specifice, de exemplu, enzima proteaza functioneaza numai pe proteine, in timp ce enzima lipaza functioneaza numai pe grasimi.

De ce sa folosesti un detergent BIO si nu un detergent NON BIO?

Dupa cum s-a mentionat si mai sus, enzimele intalnite in detergentii biologici sunt intr-adevar excelenti cand vine vorba de curatarea petelor, insa nu sunt prietenoase cu pielea sensibila. In cazul in care dupa spalare va ramane o cantitate mica de enzime pe haine se pot observa reactii usoare.

Multi aleg sa foloseasca detergentii BIO, care nu contin aceste enzime, tocmai pentru a indeparta riscul aparitiei unei reactii alergice. Parintii, in special folosesc un detergent BIO pentru a-i pastra micutului hainele moi si catifelate si pentru a reduce riscul iritarii pielii acestuia.

Detergent BIO | Zabe.ro

detergent BIO

Desi detergentii BIO nu contin enzime de indepartare a petelor, pot fi totusi minunati pentru mentinerea hainelor curate. Pentru spalari, poate fi necesar sa se utilizeze o temperatura mai mare a apei pentru a ajuta la procesul de curatare.

Cei care nu au copii si stiu ca nu au o piele sensibila, pot opta totusi pentru detergentul NON BIO. Pentru a fi achizitionat la un pret bun un detergent BIO, clientii pot intra pe site-ul Zabe.ro, un magazin de produse ecologice. Aici pot analiza toate ofertele disponibile pentru detergenti BIO.