Care sunt riscurile unui implant dentar nereusit?

Pentru informatii suplimentare, clientii pot accesa cu incredere site-ul CabinetStomatologicSector2.ro, acolo unde vor gasi si numarul de telefon pentru efectuarea programarilor.

dentist bun

Inserarea unui implant dentar este o interventie destul de simpla, cu o rata foarte mare de succes. Exista insa unele cazuri cand aceasta poate esua, consecintele resimtite de pacient fiind destul de severe. In mod normal, probleme apar fie in primele 2 luni de la inserarea surubului de titan care tine locul radacinii dintelui natural, fie mai tarziu.

Principalele riscuri ale montarii unui implant dentar

Desi aceste situatii sunt destul de rare, pacientii ar trebui sa fie informati cu privire la posibilele complicatii:

  • paralizia partiala – aceasta poate aparea atunci cand surubul este inserat mult prea aproape de nervi astfel ca pacientii se vor confrunta cu o amortire a partii respective, efectele fiind, din pacate, permanente;

  • infectarea zonei implantului – infectiile pot compromite reusita interventiei asa ca este extrem de important ca pacientii sa urmeze sfatul medicului dentist cu privire la tratamentul medicamentos recomandat. In plus, igiena orala trebuie realizata intr-un mod constiincios pentru indepartarea permanenta a bacteriilor;

  • pierderea noului dinte – in cazul in care implantul incepe sa se miste, cel mai probabil nu a fost bine montat sau organismul a respins materialul surubului inserat;

  • ruperea implantului – atunci cand materialele folosite sunt de o calitate indoielnica exista riscul ruperii implantului.

Experienta medicului este foarte importanta motiv pentru care pacientii ar trebui sa caute dentisti buni pentru realizarea unei astfel de interventii. Multe dintre complicatiile enumerate mai sus apar din cauza lipsei de experienta a stomatologilor, situatie ce poate fi evitata cu o atenta cercetare in prealabil.

Implant dentar | dentist bun | CabinetStomatologicSector2.ro

Implant dentar

La Elveto Dent, spre exemplu, pacientii vor intalni doar medici de exceptie care incearca sa ofere solutii oricaror probleme aparute. Clinica a reusit sa se mentina in topul celor mai performante clinici la nivel european, tocmai prin calitatea actului medical.

Preturile pentru un implant sunt mai mult decat accesibile si pot fi achitate chiar si in rate egale fara dobanda. Pretul include atat consultatia, stabilirea planului de tratament, cat si anestezia, incizia, inserarea implantului, inserarea surubului de acoperire, sutura. Pentru informatii suplimentare, clientii pot accesa cu incredere site-ul CabinetStomatologicSector2.ro, acolo unde vor gasi si numarul de telefon pentru efectuarea programarilor.