Care sunt tipurile de fotolii rulante

Accesand site-ul Med-Tehnica.ro cei imobilizati pot gasi orice tip de dispozitiv de reabilitare a mobilitatii fie ca este vorba de orteze, carje sau fotolii rulante.

Din diferite motive, nefericite, oamenii ajung sa aiba nevoie de dispozitive de reabilitare, precum produse ortopedice, dispozitive de mers sau fotolii rulante. De obicei, in urma unui accident sau a unor boli, oamenilor le este afectata mobilitatea si, prin urmare, au nevoie de sisteme de tehnica medicala pentru a recapata cel putin o parte de mobilitate.

Accesand site-ul Med-Tehnica.ro cei imobilizati pot gasi orice tip de dispozitiv de reabilitare a mobilitatii fie ca este vorba de orteze, carje sau fotolii rulante. In plus, acestia pot fi consiliati de o echipa de specialisti cu know-how in domeniu pentru alegerea produselor necesare potrivite afectiunii de care sufera acestia.

Fotolii rulante adaptate in functie de dizabilitate

Astfel ca, daca pentru persoanele care sufera de boli cardiace, tensiometrul este esential pentru monitorizarea acestora, in cazul persoanelor carora le este afectata, in mod grav, mobilitatea, fotoliul rulant este foarte important. Acesta trebuie sa fie personalizat in functie de dizabilitatile cu care se confrunta persoana in cauza, adaptat diagnosticului, timpului care a trecut de la diagnosticare, mediul in care traieste si scopul utilizarii.

Fotolii rulante | Med-Tehnica.ro

fotolii rulante

Astfel ca, in functie de dizabilitatea cu care se confrunta o persoana, exista mai multe tipuri de fotolii rulante:

  • Scaun rulant activ – contribuie la dobandirea independentei, fiind disponibil atat pentru adulti cat si pentru copii. Avantajele acestui model este ca faciliteaza transportul cu trenul sau masina, totodata putand fi adaptat nevoilor utilizatorului;

  • Scaun rulant ortopedic – permite persoanelor cu dizabilitati locomotorii deplasarea atat in interior, cat si in exterior, insa este mai greu de folosit decat cel activ. Datorita sistemului de pliere, permite depozitarea intr-un spatiu minim;

  • Sisteme de pozitionare pentu copii cu infirmitate motorie cerebrala (IMC) – acest sistem, impreuna cu educatia, ingrijirea, stimularea si sprijinul pot oferi copiilor care sufera de aceasta boala sa aiba o viata frumoasa;

  • Scaun rulant tip sport – practicand un sport, persoanele cu dizabilitati capata incredere si o mobilitate mai mare, acest tip de scaun fiind usor de manevrat, permitand deplasarea si schimbarea rapida a sensului de mers.