Ce este procedura de detartraj si cand se recomanda? Iata ce spun informatiile de specialitate!

La nivelul dintilor se intalneste o placa bacteriana ce este alcatuita din numeroase microorganisme, dupa fiecare masa a zilei acestea ajungand sa se inmulteasca considerabil. In situatiile in care procesul de ingrijire nu se realizeaza in parametrii optimi, pe perioade lungi de timp va exista posibilitatea de aparitie a tartrului. Conform studiilor de specialitate, tartrul reprezinta principala cauza ce duce la aparitia bolilor parodontale.

Asadar, cea mai buna modalitate de combatare a tartrului o reprezinta un proces stomatologic intitulat cu numele de detartraj. Pentru bucurestenii care vor sa ia parte la o lucrare de detartraj, in sector 2 pot sa se gaseasca cateva alternative de clinici cat se poate de serioase, acestea avand in spate o experienta bogata.

Ce este procedura de detartraj?

Pentru a completa ideea anterior mentionata, o clinica care ofera tratamente extrem de calitative de detartraj este Elveto-Dent.ro, aceasta avand inregistrate la dosar numeroase cazuri finalizate cu rezultate de succes. In termeni generali, detartrajul este utilizat la indepartarea pietrei de tartru. Pe termen lung, depunerile de tartru pot ajunge sa provoace numeroase disconforturi cu grad variat de complexitate, cateva exemple concrete constand in deplasarea dintilor, dureri cu grad variat, sangerari gingivale si respiratie urat mirositoare.

In prezent, in domeniul stomatologic sunt utilizate doua modalitati prin care piatra de tartru ajunge sa fie eliminata, acestea aratand in felul urmator:

  • detartrajul manual. Cu ajutorul unor instrumente special proiectate pentru aceasta lucrare de specialitate, dentistul va indeparta manual depunerile de tartru.

  • detartrajul cu ultrasunete. Aceasta metoda este una cat se poate de moderna si a fost proiectata in asa fel incat sa fie vizat doar tartrul depus pe dinti. Instrumentele utilizate vibreaza la o viteza foarte mare si sunt racite cu apa pentru a nu afecta smaltul sau integritatea dintelui.

Clinica dentara Elveto Dent | Elveto-Dent.ro

Clinica dentara Elveto Dent

Cand este recomandata procedura de detartraj?

La clinica dentara Elveto Dent, detartrajul se recomanda in urmatoarele situatii:

  • pacientul se confrunta cu depuneri de tartru supra si sub gingivale;

  • pacientul are de-a face cu coloratii inestetice;

  • pacientul se confrunta cu parodontita sau gingivita.

In concluzie, acestea sunt informatiile care trebuie luate la cunostinta.