Ce este tahicardia si cu ce aparatura medicala o poti depista?

Aceste aparate esentiale in cabinetele de cardiologie se pot achizitiona de pe site-ul TesaMedical.ro, unde se gasesc mai multe modele de ultima generatie

aparatura medicala

In Romania, mai mult de jumatate dintre decese sunt provocate de bolile cardiovasculare. Pentru ca inima nu da semne ca nu functioneaza normal decat atunci cand este prea tarziu, monitorizarea acestui organ vital ar trebui sa fie obligatorie pentru toti oamenii.

Tahicardia reprezinta o accelerare a frecventei batailor inimii. Conform specialistilor, o inima sanatoasa are un ritm de 60-90 de batai pe minut, in conditii de repaus. Daca se depaseste constant si intr-o perioada indelungata valoarea de 90 bpm, poate fi vorba de tahicardie.

Cauzele tahicardiei sunt variate: boli cardiace genetice, malformatii congenitale ale inimii, emotii puternice, alcool in exces, bauturi energizante, droguri, abuz de medicamente antiinflamatoare.

De cele mai multe ori, tahicardia nu prezinta simptome si se diagnosticheaza intamplator, in controalele de rutina. Medicii cardiologi, care dispun de electrocardiografe performante pot pune cu exactitate acest diagnostic. Electrocardiograma (EKG) reda impulsurile electrice generate de inima, printr-un grafic.

Aceste aparate esentiale in cabinetele de cardiologie se pot achizitiona de pe site-ul TesaMedical.ro, unde se gasesc mai multe modele de ultima generatie.

Electrocardiografe | Aparatura medicala | TesaMedical.ro

electrocardiografe

Uneori, medicii mai pot indica si montarea unui holter, dar si o ecografie cardiaca, pentru a identifica acele zone ale inimii care nu functioneaza asa cum ar trebui, iar in unele cazuri chiar un RMN pentru a observa cat mai detaliat structurile organului si modul cum se desfasoara circulatia sangelui.

Cum se trateaza tahicardia

Dupa diagnostic, medicul poate prescrie si un tratament cu medicamente antiaritmice sau tehnici ablative, in functie de originea si de tipul tahicardiei. De asemenea, persoanele diagnosticate cu tahicardie mai pot primi si recomandari, precum: renuntarea la fumat (unde este cazul), renuntarea la cafea sau alcool in exces sau alte obiceiuri nesanatoase care le pun sanatatea in pericol si adoptarea unui stil de viata sanatos, bazat pe alimentatie echilibrata si un program regulat de activitati fizice.

Un lucru este cert: din momentul in care afla ce problema au, oamenii trebuie sa devina mai atenti la sanatatea inimii, monitorizand-o frecvent la medicii care dispun de aparatura medicala performanta. Netratata, tahicardia poate cauza insuficienta cardiaca sau chiar infarct sau accident vascular cerebral.