Ce este un dezumidificator casnic si ce beneficii aduce?

Dezumidificatoarele actioneaza printr-un mecanism de evaporare pentru a preveni aparitia mucegaiului in casa, care afecteaza sanatatea oamenilor si a casei

dezumidificator casnic

Efectele folosirii unui dezumidificator in casa sunt mult mai multe decat oamenii s-ar putea astepta. Functia principala a dezumidificatorului este de a controla umiditatea din interiorul unei camere sau case.

Cand valorile umiditatii nu sunt cuprinse intre 40 si 60%, se poate spune ca este periculos pentru sanatatea oamenilor. Acest lucru afecteaza, mai ales, persoanele care au probleme respiratorii, cum ar fi astmul bronsic sau persoanele cu imunitate scazuta.

Dezumidificatoarele actioneaza printr-un mecanism de evaporare pentru a preveni aparitia mucegaiului in casa, care afecteaza sanatatea oamenilor si a casei.  Din aceste motive este esential sa existe acest mic aparat acasa pentru a evita probleme majore.

Exista pe piata dezumidificatoare cu alarma care avertizeaza in cazul in care rezervorul este plin sau filtrul trebuie curatat. In plus, pot include un senzor capabil sa masoare procentul de umiditate din camera.

Alte modele au un sistem antigel, care functioneaza la temperaturi scazute, fara posibilitatea de avarie. Unele branduri includ un filtru HEPA detasabil, care este responsabil pentru retinerea prafului, a acarienilor si a bacteriilor. De asemenea, unele modele dispun de un motor extrem de silentios, ce pot fi utilizate acasa in orice moment al zilei.

Avantajele si dezavantajele dezumidificatorului

Este normal ca cei interesati sa aiba indoieli cu privire la beneficiile reale si chiar cu privire la dezavantajele pe care le poate avea acest sistem de aer conditionat. Pentru a rezolva aceste indoieli, specialistii au pregatit o lista cu principalele avantaje si dezavantaje, astfel incat sa se poata lua cea mai buna decizie posibila pentru casa.

Beneficii

  • Accelereaza procesul de uscare a hainelor.
  • Vara reduce senzatia termica si iarna faciliteaza incalzirea casei mai repede.
  • Folosirea unui dezumidificator imbunatateste calitatea somnului.
  • Reduce riscul de boli la persoanele cu probleme respiratorii.
  • Previne aparitia problemelor in casa (mucegai, condens etc.).
  • Regleaza excesul de umiditate din casa.

Dezavantaje

  • Desi trateaza excesul de umiditate, nu actioneaza asupra cauzei problemei.
  • Genereaza zgomot de fond.
  • Are nevoie de o intretinere minima.

Cunoasterea avantajelor si dezavantajelor unui dezumidificator permite consumatorului sa-l aleaga pe cel care se potriveste cel mai bine nevoilor lui.

Cumpararea unui dezumidificator casnic aduce beneficii mari pentru casa si sanatatea membrilor familiei.  Beneficiile depasesc cu mult dezavantajele si, oricine il foloseste macar o data realizeaza cat de util acesta poate fi.