Ce materiale sunt folosite pentru protezele dentare

elveto-dent.ro

Protezele dentare sunt aparate medicale care se fixează pe oasele maxilare pentru a înlocui dinții care lipsesc. Ele sunt utilizate în cazul în care pacienții au dinții deteriorați din cauza cariilor, bolilor parodontale sau accidentelor care au dus la pierderea dinților. O proteză dentară poate fi totală, când înlocuiește toți dinții, sau parțială, când înlocuiește doar câțiva dinți. Indiferent de tipul de proteză dentară, materialele utilizate pentru confecționarea acestora trebuie să fie sigure, rezistente și să se potrivească cu restul dinților și gumelor pacientului. În acest articol, vom explora cele mai comune materiale utilizate pentru protezele dentare.

  • Acrilicul

Acrilicul este un material comun utilizat pentru protezele dentare, datorită proprietăților sale de a fi ușor de modelat și de a permite fixarea comodă a protezei la oasele maxilarului.

Protezele confecționate din acrilic sunt foarte ușoare și au un aspect natural, cu o textură care se aseamănă cu cea a gingiei și dinților naturali. De asemenea, acrilicul poate fi colorat și modelat astfel încât să se potrivească cu culorile și formele dinților și gingiilor pacientului. La clinica Elveto Dent puteti beneficia de cele mai bune proteze dentare din sector 2.

  • Rășina

Rășina este un alt material utilizat la confecționarea protezelor dentare. Este un compus plastic care se întărește odată ce este expus la lumină ultravioletă sau la căldură. Rășina este ușoară și durabilă și poate fi utilizată pentru a crea proteze dentare care imită aspectul și textura dinților naturali.

De asemenea, rășina poate fi colorată și modelată astfel încât să se potrivească cu restul dinților și gingiilor pacientului. Protezele dentare confecționate din rășină sunt confortabile și rezistente și sunt preferate de mulți pacienți.

  • Titaniumul

Titaniumul este un metal folosit frecvent in confecționarea protezelor dentare datorită rezistenței și compatibilității sale. Protezele dentare realizate din titan sunt ușoare, durabile și pot să reziste la presiuni și transferurile de greutate, fiind potrivite și pentru pacienții cu flux sanguin redus. De asemenea, titanul are proprietăți antimicrobiene, ceea ce împiedică proliferarea bacteriilor și reduce riscul de infecții.

  • Alama

Alama este un alt metal folosit frecvent la confecționarea protezelor dentare. Acesta este ușor de prelucrat și poate fi colorat și modelat astfel încât să se potrivească cu restul dinților și gingiilor pacientului. Protezele dentare confecționate din alama sunt durabile și pot să reziste la uzură. În plus, datorită prețului scăzut, acestea sunt o opțiune accesibilă pentru mulți pacienți.

  • Dentină artificială

Dentină artificială este un alt material utilizat frecvent pentru protezele dentare. Este o substanță compozită, care se modelează și se formează astfel încât să se potrivească perfect cu restul dinților și gingiilor pacientului. De asemenea, aceasta poate fi tratată termic pentru a fi mai rezistentă la uzură și la alte agresiuni. Protezele dentare confecționate din dentină artificială sunt eficiente și rezistente și sunt preferate de multi pacienți datorită aspectului lor natural.

  • Porțelanul

Porțelanul este un alt material utilizat pentru proteze dentare. Acesta se realizează prin aplicarea cu mainile, sau cu ajutorul unor echipamente specializate, a unui strat subtire plusate pe o structura metalica.

Porțelanul este un material ușor, dar foarte dens, care se aseamăn cu dinții naturali, astfel încât protezele dentare confecționate din acest material au un aspect natural și textură similară celor dentare naturale. De asemenea, porțelanul este foarte durabil, ceea ce face ca protezele dentare să aibă o durată de viață lungă.

Desi este unul dintre cele mai durabile materiale, trebuie avut in vedere faptul ca protezele dentare confecționate din porțelan sunt mai scumpe decat protezele realizate din alte materiale.

Proteze dentare din sector 2 | Elveto-Dent.ro

Proteze dentare din sector 2

Concluzie

Protezele dentare pot fi realizate dintr-o varietate de materiale, fiecare cu propriile sale avantaje și dezavantaje. Alegerea materialului ideal depinde de medicul dentist de la Elveto-Dent.ro si în funcție de necesitățile si istoricul medical al pacientului.

Este important ca proteza sa fie confortabila, sa arate natural si sa ofere pacientului un zambet frumos si sanatos. Prin utilizarea materialelor potrivite, medicul dentist poate crea proteze dentare care vor îmbunătăți starea de sănătate și aspectul pacienților.