Ce model de carucior rulant sa alegi, in functie de deficiente?

Oamenii pot apela cu incredere la magazinul online MagazinulOrtopedic.ro, care pune la dispozitia clientilor sai o gama larga de astfel de produse.

scaun wc de camera

Gama de carucioare cu rotile care este disponibila pe piata dispozitivelor ortopedice este una foarte vasta, motiv pentru care unii oameni se pot simti coplesiti in momentul in care au nevoie de un astfel de dispozitiv.

De obicei, medicul poate face recomandari referitoare la dispozitivul care ar trebui folosit, in functie de nevoile pacientului. Cu toate acestea, caracteristicile pe care le are fiecare model de carucior rulant sunt si ele un criteriu in functie de care se poate alege, numai cu conditia sa fie compatibile cu gradul de handicap locomotor al celui care il va folosi.

Astfel ca, in functie de tipul deficientelor locomotorii, se pot alege de la cele mai simple scaune rulante, pana la cele dotate cu diferite accesorii. De exemplu:

  • Carucior rulant cu actionare manuala

Acest tip de carucior cu rotile este unul dintre cele mai populare, mai ales ca este folosit adesea si de persoanele aflate in perioada de recuperare, fie dupa o interventie chirurgicala complexa, fie dupa un accident. De asemenea, acesta este folosit si de persoanele in cazul carora afectiunile de care sufera le-au afecta numai aparatul locomotor.

Carucior rulant | Scaun wc de camera | MagazinulOrtopedic.ro

carucior rulant

  • Carucior rulant electric

Caruciorul electric este destinat persoanelor care au un grad de handicap mai avansat, dar care isi doresc o anumita independenta, deoarece fiind electric, fotoliul rulant poate fi actionat chiar de persoana in cauza, fara ajutorul unui insotitor.

  • Scaun rulant cu wc

Pe piata exista chiar si scaune rulante cu vas wc inclus. Acestea sunt potrivite persoanelor care sunt complet imobilizate si care nu isi mai pot controla nici functiile fiziologice. De asemenea, pentru persoanele imobilizate exista si diferite modele de scaun wc de camera, astfel ca nu mai sunt nevoite sa se deplaseze, avand toaleta in camera.

Indiferent de ce tip de dispozitiv ortopedic sau medical de recuperare ar avea nevoie, oamenii pot apela cu incredere la magazinul online MagazinulOrtopedic.ro, care pune la dispozitia clientilor sai o gama larga de astfel de produse.

Exista deci dispozitive ortopedice pentru orice tip de afectiune medicala sau dizabilitati, pentru ca oamenii sa isi poata continua viata in conditii acceptabile.