Ce presupune realizarea unui implant dentar in Bucuresti

Pentru mai multe detalii despre aceasta procedura, clientii interesati pot vizita site-ul PlazaDent.ro.

Implantul dentar este o optiune pentru persoanele carora le lipsesc dintii sau pentru cei care au probleme foarte mari cu dantura. Astfel, nu este de mirare faptul ca din ce in ce mai multe persoane sunt interesate de aceasta procedura stomatologica.

Pentru cei carora medicul stomatolog le-a recomandat un implant dentar Bucuresti este cea mai buna optiune, datorita clinicilor in care se foloseste aparatura de ultima generatie. De exemplu, clinica stomatologica din sector 6, Plaza Dent, ofera servicii de inalta calitate, avand in cadrul sau o echipa de medici profesionisti in acest domeniu. Pentru mai multe detalii despre aceasta procedura, clientii interesati pot vizita site-ul PlazaDent.ro.

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este o componenta care se ataseaza in osul maxilarului si care fuzioneaza cu acesta. Implantul este folosit pe post de radacina pentru un dinte artificial. Pentru a monta implantul, medicul stomatolog face o incizie in gingie pentru a introduce implantul. Avand in vedere ca acesta va servi drept radacina noului dinte, se implanteaza adanc in os.

Implant dentar sau proteze dentare?

Spre deosebire de protezele dentare, un implant dentar este o solutie permanenta pentru inlocuirea dintilor. Desi procesul poate fi mai complicat decat folosirea protezelor dentare standard, acesta ofera mai multe beneficii pacientilor.

Oamenii opteaza pentru implanturi in detrimentul protezelor obisnuite atat din motive cosmetice, cat si din motive de functionalitate. Multe persoane prefera aspectul implanturilor, iar faptul ca nu trebuie sa aiba in vedere introducerea, indepartarea sau curatarea protezelor este un mare avantaj.

Un alt motiv pentru care multi pacienti aleg implanturile este faptul ca acestea le ofera posibilitatea de a consuma o gama larga de alimente. Protezele dentare traditionale pot ingreuna consumul de alimente, in special al celor care sunt dure sau lipicioase. Implanturile se comporta exact ca niste dinti naturali si nu creeaza disconfort in timpul mancatului.

Implant dentar Bucuresti | clinica stomatologica din sector 6 | PlazaDent.ro

implant dentar Bucuresti

Diferite tipuri de materiale pentru un implant dentar Bucuresti

Implantul dentar in sine este de obicei realizat din titan. Titanul este materialul standard pentru implanturi si este utilizat de cateva decenii cu rezultate foarte bune. Cu toate acestea, unii stomatologi folosesc bonturi ceramice ca alternativa.

Noul dinte, cunoscut si sub numele de coroana, poate fi realizat la randul sau din diverse tipuri de materiale. Coroanele care se folosesc in partea din fata a maxilarului sunt adesea facute din ceramica sau portelan, deoarece acestea arata natural si pot fi colorate pentru a se potrivi cu restul dintilor.