Ce se intelege prin ERP in Romania? Iata ce spun informatiile de specialitate!

Un astfel de software ERP poate fi obtinut de la AttoSoft.ro, institutia respectiva avand o experienta de nu mai putin de 25 de ani

La momentul actual, in vocabularul vorbit de romani au inceput sa-si faca aparitia tot mai multi termeni ce provin din limba engleza, fapt pentru care unele cuvinte au inceput sa fie mai putin cunoscute comparativ cu altele. In general, s-a observat ca majoritatea acronimelor tehnice se pot dovedi ca fiind total necunoscute pentru omul de rand.

Un exemplu in acest caz il reprezinta ERP, in Romania termenul incepand sa fie utilizat destul de recent, el provenind de la sursa originala Enterprise Resource Planning, ce s-ar traduce sub forma de Planificarea Resurselor Intreprinderii. In mediul de afaceri romanesc, termenul a ajuns sa fie utilizat in expresii precum: program ERP, aplicatie ERP, software ERP sau solutie ERP.

ERP in Romania: care este istoria sa?

Spre exemplu, un astfel de software ERP poate fi obtinut de la AttoSoft.ro, institutia respectiva avand o experienta de nu mai putin de 25 de ani cu asemenea programe. Termenul a fost atribuit abia in anul 1990 cand analistii tehnologici au denumit software-ul care se ocupa de gestionarea afacerilor.

Ca urmare a evolutiei tehnologice, software-ul de la momentul respectiv a cunoscut numeroase imbunatatiri, el ajungand sa fie utilizat si pentru alte activitati de business precum gestionarea relatiilor cu clientii, a informatiilor referitoare la resursa umana sau a integrarii finantelor. Astfel a luat nastere un nou tip de software, cunoscut sub denumirea de sistem ERP.

Sistem ERP | AttoSoft.ro

Sistem ERP

ERP in Romania: in ce anume consta?

In majoritatea afacerilor, informatiile ajung de cele mai multe ori sa fie dispersate, fapt care se poate dovedi problematic pentru antreprenor. Prin intermediul unui instrument de tip ERP, toate informatiile vor fi transpuse intr-un software unic, integrat, acesta avand la baza sa o platforma informatica in cadrul careia au loc procesele de gestionare, automatizare si monitorizare. Un astfel de software, deoarece a ajuns sa fie bine adaptat la momentul actual, poate fi implementat in cadrul oricarui tip de firma.

In concluzie, cu toate ca se afla pe piata inca de dinainte de anul 1990, software-ul de tip ERP a ajuns sa se bucure de curand de adevarata sa valoare.