Ce se intelege printr-un sistem ERP si cum il poti folosi?

Enterprise Resource Planning este denumirea soft-ului pe care oamenii il pot achizitiona de la attosoft.ro pentru o buna gestionare a afacerilor

sistem ERP

Numarul antreprenorilor din Romania creste pe zi ce trece, avand in vedere ca in tara exista cerere pentru o gama larga de produse. Cumparatorii isi doresc sa aiba la dispozitie cat mai multe tipuri de obiecte din care sa aleaga ce li se potriveste cel mai bine. Pentru ca antreprenorilor sa le fie mai usor sa-si gestioneze afacerile, ei pot opta pentru achizitionarea unui sistem ERP, iar astfel vor vedea imbunatatiri considerabile pe termen lung in ceea ce priveste modul in care se realizeaza vanzarile, dar si in ceea ce priveste gestionarea stocurilor.

Ce este un sistem ERP?

Enterprise Resource Planning este denumirea soft-ului pe care oamenii il pot achizitiona de la attosoft.ro pentru o buna gestionare a afacerilor. Este vorba despre un sistem menit sa ajute managementul integrat sa desfasoare procese, dar si operatiuni complexe prin intermediul unei platforme unice. Mai exact, sistemele de acest tip au capacitatea de a reuni oaemnii, de a-i ajuta sa isi impartaseasca informatiile si, in acelasi timp sa se organizeze atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, in vederea atingerii obiectivelor. Important de precizat este inclusiv faptul ca sistemele moderne sunt compuse din mai multe module, iar dintre cele esentiale trebuie mentionate urmatoarele: achizitii, vanzari, productie si financiar sau contabilitate.

Cum functioneaza?

Dupa intelegerea conceptului de sistem ERP, antreprenorii trebuie sa stie ca sistemele moderne de gestiune a afacerilor functioneaza exclusiv cu ajutorul unor date esentiale, care pot fi atat stocate, cat si organizate in functie de preferintele proprii. Legatura dintre informatii si functionalitatea acestora se realizeaza intotdeauna prin interfata ERP. Este vorba despre o interfata responsabila de culegerea datelor, fie ca acest lucru se realizeaza prin introducerea lor in sistem de catre operatori, fie ca se realizeaza un import de fisiere dintr-o alta baza de date. Per ansamblu, aplicatia ERP are rolul de a crea o legatura intre utilizatori si baza de date.

Sistem ERP | attosoft.ro

solutii ERP

Avantajele de care au parte antreprenorii

Antreprenorii trebuie sa fie constienti de faptul ca folosirea platformelor ERP atrage o lista consistenta de avantaje. De exemplu, toate componentele afacerilor pot fi conectate la o baza de date in care pot lucra simultan mai multi angajati. Mai mult, platforma este disponibila online, ceea ce inseamna ca oamenii o pot accesa atat de la birou, cat si de acasa.

Nu in ultimul rand, tot pe lista avantajelor se numara si faptul ca intreaga comunicare intre diferitele departamente dintr-o afacere devina mult mai facila si mai rapida, clientii putand primi astfel raspunsuri intr-un timp util!