Cele mai importante caracterisici ale unui bun patut pentru copii

Atunci cand se alege un patut pentru copii trebuie sa se tina conta de cateva criterii care fac o alegere mai buna decat alta. De exemplu, salteaua trebuie sa fie in aceeasi masura utila si confortabila. Salteaua pentru patutul bebelusilor este la fel de importanta ca piesa de mobilier in sine.

patutul bebelusilor

Atunci cand se alege un patut pentru copii trebuie sa se tina conta de cateva criterii care fac o alegere mai buna decat alta. De exemplu, salteaua trebuie sa fie in aceeasi masura utila si confortabila. Salteaua pentru patutul bebelusilor este la fel de importanta ca piesa de mobilier in sine, pentru ca atunci cand este aleasa corect, ofera micutilor starea de confort de care au nevoie. Aceasta trebuie sa aiba aceeasi dimensiune ca a cadrului si sa fie cat mai bine fixata. In cazul in care exista spatii goale intre saltea si cadrul patutului, riscul ca bebelusii sa isi prinda piciorusele intre acestea este mult mai ridicat. De asemenea, salteaua trebuie sa ofere micutilor si un grad de ventilatie corespunzator. Practic, materialul din care este realizata trebuie sa ajute la prevenirea supraincalzirii copiilor.

Dimensiuni si posibilitatea stabilirii nivelului de somn

Patuturile din lemn au, in general, dimensiuni standard, insa montajul este destul de complex. Va puteti ocupa singuri de acest aspect, atat timp cat respectati instructiunile care vin impreuna cu piesele care trebuie montate. De exemplul, nivelul la care se amplaseaza suprafata pentru somn poate varia, responsabilitatea de a stabili nivelul potrivit pentru bebelusi fiind a voastra.

Recomandat este ca atunci cand micutii implinesc 4 luni, sa se coboare nivelul de somn pana la cel intermediar, iar dupa 6 luni la cel de jos. O abordare justificata, pentru ca atunci cand cresc, micutii incep sa se ridice singuri si nu trebuie sa poata cobori singuri din patut.

Curatarea patutului pentru bebe

In ceea ce priveste modul in care patuturile trebuie curatate, alegeti solutii cat mai delicate, care sa nu afecteze pielea micutilor. Pentru o indepartare usoara a petelor din patut se poate folosi un burete umed, imbibat in detergent. Pana cand locul curatat se usuca, bebelusii trebuie sa stea intr-o alta camera.

Toate elementele mentionate anterior reprezinta detalii carora trebuie le acordati o atentie deosebita pentru a putea alege cele mai bune patuturi din lemn. Siguranta, confortul si design-ul sunt cele trei ingrediente pe care trebuie sa le imbine modelul perfect!