Cele mai premiate filme la Oscar

Premiile Oscar au aproape 100 de ani de traditie, prima editie a celebrului show avand loc in anul 1929.

filme premiate

Premiile Oscar au aproape 100 de ani de traditie, prima editie a celebrului show avand loc in anul 1929. De atunci au fost acordate o gramada de trofee care marcheaza cel mai mare talent de pe ecran, dar si din culisele industriei divertismentului. In fiecare an, zeci de filme si de actori intra in cursa pentru Oscaruri, insa lupta este extrem de stransa.

Statueta aurie – un simbol al talentului

Cine se poate mandri cu cele mai multe premii ale Academiei? Care actori, regizori si scenaristi au strans cel mai mare numar de statuete? Care film detine recordul pentru cele mai multe premii?

Trei filme detin recordul statuetelor, fiecare reusind sa adune 11 premii Oscar: Ben-Hur (1959), Titanic (1997) si Stapanul inelelor: Intoarcerea regelui (2003). Dintre acestea, Titanic a primit cele mai multe nominalizari, cu un total de 14. Fara doar si poate, acesta este filmul care l-a propulsat pe Leonardo DiCaprio in elita artistilor de la Hollywood.

West Side Story a adunat 10 premii Oscar, in timp ce Pacientul Englez se poate lauda cu 9 astfel de trofee in palmares. Slumdog Millionaire, povestea unui adolescent din Mumbai care a crescut in mahalale si devine concurent la versiunea indiana a celebrei emisiuni Vrei sa fii milionar? A facut inconjurul lumii. Actorii au devenit faimosi si peste ocean reusind sa puna mana pe 8 statuete aurii. Impresuinant, nu-i asa?

Celebra opera ,,Pe aripile vantului” s-a bucurat de un success rasunator si pe marile ecrane. Frumoasa Vivien Leigh a avut o reprezentatie impecabila fiind de altfel recompensata cu premiul pentru cea mai buna actrita.

Filmul a plecat acasa cu alte 7 premii pentru cel mai bun regizor, cea mai buna imagine, cea mai buna actrita intr-un rol secundar, cel mai bun scenariu, cel mai bun montaj, cea mai buna imagine si cea mai buna regie artistica.

Mai mult decat atat, filmul a mai fost recompensat si cu alte doua premii speciale: William Cameron Menzies a primit un Oscar de onoare pentru utilizarea remarcabila a culorii in conturarea starii dramatice a actiunii. Premiul pentru realizare tehnica i-a fost acordat lui R.D. Musgrave, un pioner in utilizarea echipamentelor coordonate.