Ingrediente
1 para
½ ceapă
2 catei de usturoi
150 g ficat de pui
ulei de masline
1 mână de castane
1 cremă de salvie proaspătă
1 pachet unt
1 mână de afine uscate
1 x 1,6 kg întreg de pui cu piele
1 portocala
cimbru proaspăt
Metodă de preparare “pui umplut”
Se toaca para si ceapa, apoi se curata usturoiul. Se spala ficatul de pui si se taie bucati mici.
Se incalzeste o tigaie, la foc mediu, se adăuga o picătură de ulei și se prajeste para, ceapa, usturoiul, castanele și frunzele de salvie timp de 15 minute.
Se adăuga untul, se muta legumele într-o parte, apoi se adăuga ficatul.
Se gateste la foc mare pentru mai mult de 4 minute, astfel incat ficatul sa se inmoaie.
Sfat: Totul se adauga într-un robot de bucătărie, pana cand se obtine o textura cremoasa. Se amestecă afinele uscate, apoi se întinde pe o farfurie și se adauga în frigider pentru a se răci timp de câteva minute.
Se preincalzeste cuptorul.
Se indeparteaza pielea de pui pentru a se crea un buzunar. Se adauga umplutura în el, se trage înapoi pielea și se asigura cu câteva bățuri de cocktail. Se stropeste cu ulei si se condimenteaza bine, pe toata suprafata pieptului de pui.
Se curata portocala în 6 felii, apoi se introduc cât mai multe în cavitatea puiului.
Se pune pasărea în cuptor, apoi se seteaza căldura la 190ºC / 375ºF /. Se gateste timp de 1 oră si 20 de minute în total sau până când puiul este fiert, iar dupa jumatate de ora se poate acoperi puiul cu sunca.
Când se termina, se transfera pe o farfurie pentru a se raci. Se presara frunzele de cimbru și se servesc cu legume.