Inca din copilarie, copiii trebuie educati cu dragoste, astfel incat acestia sa devina increzatori in sine si sa se simta sustinuti in fiecare proiect pe care il vor intreprinde.

Dragostea este acest motor esential care alimenteaza legaturile dintre o mama, un tata si copiii lor. Fiecare copil care vine pe lume nu are nevoie doar de hrana, adapost si securitate. Afectiunea sincera este atat de esentiala, incat daca aceasta esueaza sau absenteaza, provoaca probleme grave in dezvoltarea copilului.

Este posibil sa se fi auzit de ,,tulburarea legaturii”- un subiect delicat si foarte complex. Acesta este motivul pentru care merita aprofundat acest subiect pentru a intelege toate aspectele iubirii care pot influenta cresterea copiilor.

Tulburarea legaturii de dragoste cu copiii

Se stie faptul ca, factori precum abandonul, lipsa de afectiune sincera, maltratarea sau educatia severa genereaza probleme grave in lumea emotionala a copilului. Tulburarea de legatura apare atunci cand se produc rupturi traumatice in legatura emotionala dintre copil si parinte in primele etape ale copilariei sale. Toate acestea au consecinte grave asupra dezvoltarii copilului – poate suferi de hiperactivitate sau chiar de stres post-traumatic, sentimente de furie etc.

Exista copii care, daca au fost lasati in centre de zi, de foarte mici, din cauza obligatiilor profesionale ale parintilor, sufera de o anxietate mare si o experimenteaza intr-un mod traumatic. Este posibil ca intr-o familie sa existe mai multi copii, dar fiecare dintre ei va avea propriile nevoi. De aici si faptul ca unii pot fi gelosi si au mai multe nevoi decat altii. Exista multe situatii in care copiii pot suferi de „tulburari de legatura”.

Insa, parintii nu ar trebui sa se simta vinovati daca la un moment dat copilul experimenteaza acest lucru. Pentru ca, asa cum s-a spus anterior, exista copii care au mai multe nevoi decat altii, iar parintii trebuie sa invete si sa simta acest lucru. De asemenea, ei pot combate tulburarile de legatura prin afectiune – aceasta uniune sanatoasa, puternica, respectuoasa si sigura.

Aceasta este ca o legatura invizibila care se hraneste cu dragostea copiilor. Este cordonul ombilical invizibil hranit cu iubire, care ii va uni mereu pe parinti de copiii lor si pe care va trebui sa-l hraneasca in fiecare zi. O uniune puternica alimentata de afectiune ofera parintilor, copii capabili sa ,,zboare” si sa-si atinga visele.