Cum alegi formula de lapte praf perfecta pentru bebelusul tau?

Daca este ales in mod corespunzator, laptele praf poate fi o varianta de crestere foarte buna si de alimentatie a bebelusului

lapte praf

Uneori mamicile nu pot alapta din motive medicale, medicii neonatologi, medicii pediatri, medicii ginecologi sau de familie recomandandu-le acest lucru. Alteori, mamicile invoca motive profesionale precum lipsa timpului dedicat alaptarii exclusive sau motive personale.

Indiferent care ar fi situatia, mamica nu poate fi obligata sa alapteze si atunci este cazul sa gaseasca cea mai buna formula de lapte praf pentru a asigura nutrientii necesari cresterii si dezvoltarii armonioase a copilului ei.

Laptele formula pentru bebelusi este o varianta sanatoasa de alimentatie si de crestere

Daca este ales in mod corespunzator, laptele praf poate fi o varianta de crestere foarte buna si de alimentatie a bebelusului. Varietatea produselor existente deja pe piata produce adesea foarte mari dileme in randul mamicilor care au decis sa hraneasca bebelusul doar cu formula de lapte praf. De aceea, pentru a face o alegere corecta, mamicile ar trebui sa se informeze din surse obiective si variate si sa stie care sunt tipurile de formula existente pe piata.

Pentru a alege formula de lapte praf potrivita pentru bebelusi, este foarte important ca mamica sa se consulte cu medicul pediatru si sa tina cont de criteriile obiective ce vizeaza aspecte care il privesc in mod direct pe copil.

Apoi este foarte important sa tina cont de varsta bebelusului pentru ca pe piata exista formule de lapte praf pentru diferite etape de crestere si dezvoltare, dar si compozitia laptelui. Laptele praf ar trebui sa contina un adaos de fier, acizi grasi, probiotice, prebiotice, vitamine si substante care se gasesc in mod normal in compozitia laptelui matern.

Lipsa zaharului trebuie sa fie si el un criteriu foarte important in alegerea formulei de lapte pentru bebelusi, ideal ar fi ca formula sa nu contina deloc adaos de zahar.

Cert este ca alegerea formulei de lapte praf pentru bebelusi nu trebuie sa depinda de criterii precum pret sau chiar firma care produce laptele praf, fiindca nu neaparat orice formula de lapte foarte scumpa sau ce apartine unui brand de renume se potriveste tuturor copiilor.