Cum alegi un carucior rulant eficient pentru nevoile tale

In functie de modul de actionare sau de propulsare, exista modele de scaun cu rotile manuale si carucioare eletrice, cu motor pe site-ul MagazinulOrtopedic.ro

Unul din dispozitivele medicale ortopedice care au evoluat foarte mult in ultimii ani poarta denumirea de carucior rulant si ofera persoanelor cu dizabilitati locomotorii temporare sau permanente un grad mare de independenta, precum si posibilitatea imbunatatirii mobilitatii, astfel incat sa poata face activitatile de zi cu zi cu mai mare lejeritate.

Este destul de coplesitor pentru bolnavi simplul fapt ca au nevoie de un astfel de dispozitiv, de aceea alegerea trebuie facuta in mod adecvat, respectand unele reguli. Specialistii recomanda anumite produse si caracteristic de care utilizatorii trebuie sa tina cont astfel incat decizia luata sa fie cea mai buna.

Scurt ghid de cumparare a unui carucior rulant

Caruciorul rulant trebuie sa fie in primul rand adecvat utilizatorului, adica varstei si greutatii acestuia, inaltimii lor, tipului de dizabilitate, precum si in functie de timpul petrecut de utilizator in carucior si stilul sau de viata. Inainte de a face o asemenea investitie, oamenii trebuie sa isi puna unele intrebari, si anume ce varsta au utilizatorii, daca isi petrec mare parte din timp in casa sau afara, daca are nevoie sa parcurga distante lungi in oras, daca joaca sporturi si are forta in maini, iar lista poate continua.

In functie de modul de actionare sau de propulsare, exista modele de scaun cu rotile manuale si carucioare eletrice, cu motor pe site-ul MagazinulOrtopedic.ro. Scaunele cu rotile simple, manuale sunt cele standard ce permit mobilitatea persoanei cu dizabilitate in conditiile in care au mareforta in brate sau au un ingrijitor care poate sa se ocupe in permanenta de transportul persoanei. Aceste scaune nu sunt cea mai buna alegere a celor mai activi pacienti, a celor care vor sa parcurga distante lungi afara si a celor care nu au forta in brate.

Carucior rulant | Scaun cu rotile | MagazinulOrtopedic.ro

carucior rulant

Carucioarele cu motor sunt ideale deoarece ofera o independenta mai mare, sunt ideale pentru cei care doresc sa isi pastreze un stil de viata independent si pentru a parcurge distante mari fara masina. Confortul este un alt criteriu important de alegere a scaunului cu rotile, iar in acest sens sunt importante dimensiunea sezutului, inaltimea spatarului si lungimea bratelor.

In plus, este important ca scheletul metalic sau cadrul unui carucior sa fie confectionate dintr-un material solid, rezistent la greutate si la coroziune, din otel sau din aluminiu, iar scaunul, spatarul si sezutul sa fie captusite cu un material moale.