Cum sa alegi un apartament pentru o investitie imobiliara cat mai sigură?

Investitiile pe piata imobiliara au fost intotdeauna considerate extrem de sigure

investitie imobiliara sigură

Investitiile pe piata imobiliara au fost intotdeauna considerate extrem de sigure. Bineinteles ca si in acest sector se pot pierde bani, dar riscul este mult mai mic decat in ​​cazul speculatiilor bursiere, de exemplu.

Alegerea apartamentului pentru investitie – criterii cheie care trebuie urmate

  • Locatie atractiva

Agentii imobiliari sunt in unanimitate de acord ca un apartament situat in centrul unui oras mare isi va gasi intotdeauna un chirias sau un cumparator. Achizitionarea unei astfel de proprietati pentru investitie este asadar cu siguranta cea mai putin riscanta.

Pe de alta parte, apartamentele din centrul orasului ating cele mai mari preturi, ceea ce poate fi un obstacol serios pentru un investitor incepator.

Daca bugetul este foarte strans, ar trebui cautata o alta interpretare a expresiei „locatie atractiva”. In cazul unui apartament de inchiriat, un apartament aproape de universitate poate fi o alegere foarte buna – cu siguranta va fi de interes pentru studenti.

De asemenea, un apartament la marginea orasului poate fi o destinatie interesanta de investitie, cu conditia ca pretul de inchiriere sa fie suficient de mic pentru a tenta, de exemplu, un cuplu tanar sau un senior care isi doreste sa locuiasca intr-un cartier linistit, sigur.

  • Starea apartamentului

Investitorii incepatori fac foarte des o greseala clasica si cumpara un apartament care este complet nerenovat.

Da, se pot castiga multi bani pe o astfel de proprietate, dar numai cu conditia ca si costurile de modernizare sa nu fie prea mari. Si este dificil pentru un incepator sa judece acest lucru.

Prin urmare, se poate dovedi ca renovarea unui apartament in ruina va fi atat de costisitoare incat rentabilitatea investitiei va fi semnificativ mai lunga sau – daca se doreste vanzarea – nu va exista deloc profit.

Prin urmare, este mai sigur sa se aleaga un apartament intr-o stare tehnica relativ buna, utilat si care are nevoie doar de improspatare. Atunci investitorul nu va suporta imediat costuri mari de renovare, ceea ce ii va permite sa inceapa rapid sa culeaga venituri din chirie.