Cum sa profiti la maximum de sistemul automat de parcare APS?

Sistemele Parktronic se bazeaza pe senzori. Pot fi 2, 4, 6, 8 in spate, fata sau ambele bare de protectie

parcare APS

Unul dintre cele mai utile sisteme care isi gasesc un loc printre dotarile masinilor moderne este APS ( Acoustic Parking System ) sau Parktronic. Sistemul ajuta soferul la parcarea masinii, precum si la mersul inapoi. APS este o solutie excelenta, mai ales intr-un oras in care locurile de parcare sunt limitate.

Sistemul previne o multime de probleme, cum ar fi barele de protectie si aripile uzate, in special pentru soferii mai putin experimentati. Parcarea este mult facilitata, indiferent de dimensiunile vehiculului.

Cum functioneaza o parcare APS?

Sistemele Parktronic se bazeaza pe senzori. Pot fi 2, 4, 6, 8 in spate, fata sau ambele bare de protectie. APS foloseste senzori care detecteaza prezenta obiectelor in afara campului vizual al soferului si il informeaza prin intermediul unui semnal sonor sau luminos. Informatiile sunt afisate pe un afisaj situat intr-un loc convenabil pentru sofer.

Tipuri de APS

Sistemele Parktronic difera prin senzorii lor, care pot fi in infrarosu, ultrasonic sau electromagnetic. Senzorii cu infrarosu sunt mai des influentati de factori externi, cum ar fi poluarea si apa, iar citirea poate fi dificila.

Senzorii cu ultrasunete sunt cei mai des intalniti. Cu ele, senzorul functioneaza atat ca emitator, cat si ca receptor. Fasciculul ajunge la 1,5 m. Cand un obiect apare in acest perimetru, fasciculul este reflectat in el si revine inapoi la senzor. Astfel, unitatea de control primeste imediat informatiile si calculeaza distanta exacta pana la obiect.

In functie de distanta, unele sisteme ABS emit doar un semnal sonor, a carui intensitate creste pe masura ce masina se apropie de obiectul detectat. Sistemele mai noi calculeaza distanta exacta pana la obiect, care este afisata pe afisaj.

Ce sistem Parktronic sa alegi?

Varietatea sistemelor de parcare de pe piata este uriasa. Atunci cand se alege un APS, este bine sa se stie exact ce anume se doreste. Sistemul cu 4 senzori este o optiune buna.

Aspectul sistemului este, de asemenea, important – locatia in habitaclu al masinii ar trebui sa fie cat mai confortabila pentru sofer.

Instalare parktronics

Instalarea corecta este esentiala pentru functionarea precisa a APS. Este esentiala instalarea sistemului la inaltimea exacta specificata de producator. Acest lucru va evita raportarea incorecta a datelor.

Nu se va conecta sistemul direct la baterie. Parktronics sunt in functiune tot timpul, ceea ce ar epuiza rapid bateria.