Cum se utilizeaza corect nebulizatoarele?

Administrarea medicamentelor prin aerosoli este tot mai populara in ultimii ani, lucru confirmat si de medici, care sustin ca aceasta metoda de administrare a medicamentelor este mult mai buna si mai eficienta decat metodele conventionale.

Eficienta nebulizatoarelor se datoreaza faptului ca medicamentul este absorbit mai rapid de organism. In plus, aceasta cale de administrare reduce riscul de efecte secundare si actioneaza direct asupra localizarii bolii

Ce medicamente pot fi administrate cu ajutorul nebulizatoarelor?

Nebulizatoarele pot fi utilizate cu diverse medicamente, care se gasesc in general sub forma lichida, care prin simpla apasare a unui buton transforma preparatul intr-un aerosol fin, care este distribuit eficient in particule fine in organism, prin intermediul unei masti. Aerosolii astfel obtinuti sunt usor de administrat, mai ales in cazul copiilor, fiind asimilate mai rapid de catre organism.

Tehnicile folosite de aceste dispozitive medicale pentru a functiona sunt de mai multe tipuri, cele mai des folosite fiind insa nebulizatoarele cu ultrasunete. Aceasta tehnologie avansata permite ca medicamentul sa fie utilizat la potentialul sau maxim, iar dispozitivele respective, care pot fi cumparate din magazinul online TesaMedical.ro, functioneaza silentios si sunt usor de utilizat.

Cum se ingrijeste un nebulizator?

Un nebulizator poate fi utilizat de oricine are nevoie, fara a fi necesar sa se apeleze la ajutorul unui specialist in halat medical, tocmai datorita tehnologiei moderne prin care acesta functioneaza.

Tinand cont de destinatia de utilizare a unui astfel de dispozitiv medical, igienizarea corecta si eficienta a nebulizatorului sunt aspecte esentiale, pe care toti oamenii ar trebui sa le cunoasca. In primul rand, toate tipurile de nebulizatoare trebuie curatate dupa fiecare utilizare.

Nebulizatoare | halat medical | TesaMedical.ro

Nebulizatoare

De asemenea, piesele componente ale nebulizatorului trebuie sa fie spalate si dezinfectate. Atat rezervorul nebulizatorului, cat si piesa bucala si masca folosita, trebuie sa fie spalate cu apa si detergent de vase, iar apoi dezinfectate si clatite. Ulterior, trebuie sa fie lasate sa se usuce la aer.

Prin urmare, utilizarea corecta a unui nebulizator nu este suficienta pentru a-i prelungi viata si a putea fi folosit in siguranta, ci si modul de intretinere si curatare este foarte important.