Cum stabilesc conducatorii auto presiunea in anvelope in mod corect?

Una dintre cele mai importante componente ale masinii este reprezentata de anvelopele auto. Acestea reprezinta singura suprafata de contact a autovehiculului cu partea carosabila. Din pacate, anvelopee sunt predispuse la factori care le pot accentua uzura

anvelope

Una dintre cele mai importante componente ale masinii este reprezentata de anvelopele auto. Acestea reprezinta singura suprafata de contact a autovehiculului cu partea carosabila. Din pacate, anvelopee sunt predispuse la factori care le pot accentua uzura.

In primul rand, soferii trebuie sa selecteze un set de anvelope potrivit pentru masina pentru a se bucura de confort si de siguranta in timpul condusului. Reparatiile si verificarile pneurilor sunt trebuie sa fie efectuate in mod periodic. Pentru protejarea cauciucurilor si pentru optimizarea performantelor masinii, este necesara monitorizarea si mentinerea presiunii corespunzatoare in pneuri.

Care sunt valorile corecte ale presiunii din anvelope?

Presiunea din anvelope se masoara in bari, atmosfere sau in unitati Pascal. In primul rand, conducatorii auto trebuie sa identifice valorile corecte ale presiunii prin consultarea cartii masinii. Pentru ca fiecare model de autoturism este diferit, este important ca toti conducatorii auto sa stie care sunt recomandarile producatorului. Cei care nu au la indemana cartea tehnica a masinii trebuie sa stie ca valorile corespunzatoare ale presiunii din pneuri pot fi gasite pe marginea portierei din dreapta fata, pe interiorul capacului de la rezervorul de combustibil si pe stalpul care desparte portierele.

De asemenea, un alt element important este acela ca intotdeauna constructorii auto precizeaza doua valori ale presiunii recomandate. Prima valoare este cea optima in cazul in care masina este incarcata la greutate maxima sau circula pe autostrada, iar cea de-a doua este valabila pentru traseele zilnice, cand autoturismul are o greutate totala normala.

Verificarea presiunii din pneuri se masoara tinand cont de cateva reguli foarte simple. Masurarea presiunii anvelpelor se face atunci cand acestea sunt reci si folosind un manometru, instrument care se gaseste in majoritatea statiilor de alimentare, dar si in service-uri si atelierele auto specializate.

In plus, presiunea din pneuri trebuie verificata de cel putin o data pe luna. Operatiunea se impune si inainte de calatoriile mai lungi sau in zonele cu teren accidentat. In cazul autoturismelor care au o astfel de functie, aerul din cauciucuri se masoara cand apar pe bord martorii luminosi responsabili.