De ce aparatul de spalat cu presiune curge sau nu mai are presiune?

Furtunul aparatului rezista la o mare presiune, el trebuie sa fie in stare perfecta pentru a-si indeplini rolul

aparat de spălat

Cand un aparat de spalat cu presiune prezinta o pierdere de apa, aceasta interfereaza cu functionarea optima, provocand o pierdere de presiune, o reducere a debitului la iesire.

Majoritatea problemelor de presiune provin din pierderea apei. Cu toate acestea, cauzele lipsei presiunii din aparatul de spalat pot fi multiple. De aceea este important ca utilizatorul aparatului sa faca o mica verificare pentru a depista problema.

Problema filtrului

Filtrul este prima verificare de baza care trebuie efectuata. Intr-adevar, daca filtrul este infundat, karcherul nu va functiona asa cum ar trebui. Filtrul este situat in spatele racordului de alimentare cu apa. Daca este murdar, se curata trecandu-l sub un jet de apa fierbinte si periat usor cu o periuta de dinti veche pentru a indeparta murdaria.

Inlocuirea furtunului sau conductei

Furtunul aparatului rezista la o mare presiune, el trebuie sa fie in stare perfecta pentru a-si indeplini rolul. Trebuie bine inspectat, nu trebuie sa fie indoit sau taiat.

Verificarea imbinarilor

Exista o multime de garnituri care fac posibila etansarea masinii de spalat cu presiune. In timp, aceste garnituri se uzeaza si se deterioreaza, ceea ce poate provoca o scurgere si va duce la o pierdere de presiune sau chiar la lipsa presiunii.

Debitul apei

Daca debitul de apa este prea scazut sau daca duza de evacuare este reglata incorect sau este infundata, masina de spalat cu presiune va avea o problema de alimentare. Pentru a regla acest lucru, se verifica alimentarea cu apa si, daca este posibil, se mareste debitul. De asemenea, duza trebuie curatata sau inlocuita daca este prea deteriorata.

Scurgeri din partea inferioara a motorului

O scurgere in partea de jos a motorului este adesea rezultatul unei slabe etansari. Acest defect de etansare va permite bulelor de aer sa intre in circuit. Aceste bule de aer sunt cele care provoaca aceste intreruperi in timpul functionarii curatatorului de inalta presiune.