De ce sa alegi hrana premium pentru animalul de companie?

Aportul de fibre: alimentele standard ofera adesea numai fibre slab digerabile (celuloza), in timp ce un aliment premium va avea surse de fibre

hrana premium

Hrana premium este o hrana echilibrata.

De ce sa alegi hrana premium?

Aportul de proteine: deoarece proteinele sunt compuse din aminoacizi diferiti, cu cat originea lor este mai variata cu atat aportul este mai complet. In alimentele premium, exista mai multe surse de proteine: carne de pasare, ficat de pasare, carne de vita, peste (ton, somon). In plus, aceste alimente sunt, in general, completate cu aminoacizi esentiali, cum ar fi metionina, ceea ce nu este cazul crochetelor de calitate standard.

Aportul de grasimi: reprezinta o sursa esentiala de energie si contribuie la gustul alimentelor. In alimentele premium, anumite grasimi sunt selectate pentru aportul lor de acizi grasi esentiali. De asemenea, sunt prezente in cantitati adaptate nevoilor cainelui. Aici se vad avantajele alimentelor premium: sunt foarte bine adaptate la starea fiziologica a cainelui si la stilul sau de viata.

Aportul de fibre: alimentele standard ofera adesea numai fibre slab digerabile (celuloza), in timp ce un aliment premium va avea surse de fibre (legume) mai variate si de calitate mai buna. Acest lucru are un impact asupra digestibilitatii alimentelor, precum si asupra tranzitului intestinal al cainelui.

Alimente adecvate

Nevoile unui caine sunt diferite in functie de dimensiunea, varsta, nivelul de activitate. Hrana premium ofera solutia nutritionala care satisface nevoile cainelui in fiecare perioada a vietii sale si in fiecare etapa fiziologica a acestuia. Aceasta ofera dozajul ideal pentru fiecare caz: crestere, adult, senior, rasa mica sau mare, foarte activ sau sedentar, supraponderal sau chiar gestatie / lactatie. Astfel, evita orice risc de deficienta sau exces.

De exemplu, un aliment „de crestere” este bogat in calciu deoarece catelul are nevoie de acest element pentru a-si creste si a-si intari scheletul, in timp ce un aliment „senior” este, dimpotriva, limitat in calciu pentru a evita hipercalcificarile.

Alimente usor digerabile

Calitatea materiilor prime utilizate pentru fabricarea unui aliment premium si controlul proceselor de fabricatie (extrudarea care pastreaza vitaminele, eliminarea grasimilor) au avantajul de a furniza alimente foarte digerabile. Aceasta digestibilitate permite o asimilare aproape completa a nutrientilor de catre caine.

O dieta buna este baza pentru o viata sanatoasa si limiteaza riscurile bolilor legate de crestere, obezitate sau chiar batranete.