De ce sa vinzi cartile pe care le ai unui anticariat?

Avantajul de a vinde unui anticariat precum Anticariat-carti.com este ca procesul in sine dureaza putin, iar cartile se vand la gramada, spre deosebire de anunturile de vanzare online unde cartile se vand la bucata atunci cand exista clienti interesati de ele.

achizitii de carti

Exista anticariate online si fizice care fac achizitii de carti de la persoanele care vor sa isi cedeze colectia de volume din diferite domenii sau intreaga biblioteca. Sunt mai multe motive care stau la baza deciziei de a vinde cartile unui anticariat.

Unde vand carti?

Cartile pot fi vandute in anticariate sau prin anunturi online. Avantajul de a vinde unui anticariat precum Anticariat-carti.com este ca procesul in sine dureaza putin, iar cartile se vand la gramada, spre deosebire de anunturile de vanzare online unde cartile se vand la bucata atunci cand exista clienti interesati de ele. Pentru cei care se intreaba unde vand carti? Raspunsul este simplu: la un anticariat.

Cartile inutile sunt valorificate

O biblioteca imensa are cu siguranta o valoare pe care proprietarul nu o va obtine daca duce toate cartile la groapa de gunoi. Din acest motiv este recomandat ca toate volumele din biblioteca sa fie valorificate printr-un mod mai constructiv cum ar fi prin vanzarea catre un anticariat. Proprietarul va primi valoarea evaluata a tuturor volumelor sale, ceea ce inseamna un castig.

Economie de timp

Vanzarea cartilor intr-un anticariat implica economie de timp, deoarece proprietarul nu trebuie sa aloce cateva zile pentru a transporta toata biblioteca la groapa de gunoi sau la centrul de colectare hartie. Acest lucru este extrem de important, pentru ca aduce cu sine si economii de combustibil.

In momentul in care se apeleaza la un anticariat, conform discutiei telefonice se va stabili o ora de intalnire cu evaluatorul, in cadrul careia acesta va spune pretul si daca cele doua parti sunt de acord vor finaliza procesul de vanzare iar cartile vor pleca, cu ajutorul echipei anticariatului, fara niciun fel de efort din partea proprietarului.

Unde vand carti | achizitii de carti | anticariat-carti.com

unde vand carti

Cartile sunt evaluate

Pretul cartilor este stabilit de catre o persoana cu o vasta experienta in domeniu, astfel incat aceste volume sa primeasca adevarata lor valoare. In momentul in care cartile sunt puse pe diverse site-uri de comert online sub forma de anunturi, cu siguranta cumparatorul va negocia in defavoarea vanzatorului. Cei mai multi cumparatori nu pot estima valoarea unei carti, ceea ce inseamna ca exista posibilitatea ca vanzatorul sa aiba mult de pierdut.

Deoarece anticariatele au evaluatori profesionisti, vanzatorul este asigurat de faptul ca pretul final se bazeaza pe o evaluare reala si ca nu are nimic de pierdut. Sunt analizate aspecte precum starea copertilor, paginile lipsa, anul publicatiei si altele.