Defectiuni ale masinilor in sezonul rece

Pentru mai multe detalii despre preturi si servicii in legatura cu anvelope auto, jante si alte accesorii, accesati https://anvelopaieftina.ro/

Defectiunile masinii reprezinta o piedica in orice perioada a anului, dar cand temperaturile scad, acestea pot fi mult mai deranjante si periculoase decat par. In aceasta iarna asigurati-va ca plimbarile, vacanta si cumparaturile nu sunt intrerupte sau compromise din cauza defectiunilor masinii. Iata cateva motive pentru care masina s-ar putea strica in timpul iernii si ce puteti face pentru a impiedica acest lucru sa se intample!

O problema ar fi bateria moarta. Multe defectiuni ale masinilor sunt cauzate de ineficienta bateriei, deoarece la temperaturi scazute este mult mai greu ca aceasta sa-si implineasca scopul, ceea ce face mai dificila producerea energiei necesare pentru pornirea masinii. Pentru a impiedca acest lucru, verificati tensiunea bateriei cu un voltmetru sau multimetru. Daca aveti bateria de cativa ani, poate ar fi o idee buna sa o schimbati.

Multi soferi considera in mod fals ca masina lor se poate supraincalzi numai in timpul verii. Dar suprancalzirea este o preocupare chiar si in timpul iernii, deoarece uleiul de motor devine mai gros la temperaturi scazute, ceea ce face ca circulatia acestia catre motor sa fie mai dificila, fapt care duce la supraincalzire. Soferii pot ajuta circularea corecta a uleiului, astfel incat masina sa poata avea acces la toate lichidele de care are nevoie pentru a functiona eficient. In cazul in care uleiul este prea gros, ati putea opta pentru schimbarea acestuia cu unul compatibil cu temperaturile de iarna.

Cand vine vorba de anvelope, cele plate, fara canale bine definite, pot fi chiar periculoase. Anvelopele pot fi considerate ineficiente atunci cand banda lor de rulare este uzata complet. Adica au o grosime mai mica de 1.5 milimetri la anvelopele de vara si 3.5 milimetri la cele de iarna. Intr-o astfel de situatie, anvelopele nu pot impinge apa si nici prinde zapada sau gheata pentru o tractiune eficienta, riscul de acvaplanare sau derapaj fiind extrem de mare. Aceste situatii nefericite pot fi prevenite verificand in mod regulat anvelopele pentru a detecta orice urma de uzura.

Anvelope noi sau second hand, anvelope auto pentru toate buzunarele | anvelopaieftina.ro

anvelope auto

Indiferent ca aveti nevoie de anvelope noi sau second hand, la depozitul Anvelopa Ieftina din Bucuresti puteti achizitiona orice vi se potriveste si este in stoc. Pentru mai multe detalii despre preturi si servicii in legatura cu anvelope auto, jante si alte accesorii, accesati anvelopaieftina.ro