Dinti sau masele lipsa? Se pot inlocui cu proteze dentare?

Potrivit Plazadent.ro, acestea au avantajul de a imbunatati in mod semnificativ procesul de mestecare a alimentelor, de a nu necesita adeziv folosit in fiecare zi sau pastile de curatare, de a preveni pierderea de masa osoasa si de a rezista poate toata viata daca sunt corect intretinute

In ziua de azi, proteza dentara a devenit o necesitate atat pentru pacientii in varsta, cat si pentru pacientii mai tineri. Din pacate, din ce in ce mai multi tineri au probleme cu dantura, sufera de parodontoza, isi pierd dintii din diferite motive, iar necesitatea realizarii unei proteze dentare este iminenta, aceasta fiind una din cele mai cerute proceduri in clinica dentara in Bucuresti.

Avantajele protezelor dentare asigurate de Plaza Dent, clinica dentara in Bucuresti

Protezele dentare sunt de mai multe tipuri. Se poate vorbi de proteze dentare fixe, mobile, flexibile, mobilizabile, totale sau partiale. Protezele dentare reprezinta o importanta investitie pe care pacientii clinicii de stomatologie in sector 6 o pot face in propria lor persoane, mai devreme sau mai tarziu in viata. Pretul protezelor dentare nu este foarte mare, in orice ca nu este atat de ridicat ca si costul implanturilor dentare, iar acest lucru le face foarte populare.

Protezele dentare fixe sunt destinate inlocuirii unuia sau mai multor dinti lipsa, care se fixeaza direct pe dintii naturali sau pe implanturile dentare, care au orificii ce corespund capetelor implanturilor dentare spre exemplu, prin care medicul introduce suruburile ce fixeaza proteza.

Potrivit https://plazadent.ro, acestea au avantajul de a imbunatati in mod semnificativ procesul de mestecare a alimentelor, de a nu necesita adeziv folosit in fiecare zi sau pastile de curatare, de a preveni pierderea de masa osoasa si de a rezista poate toata viata daca sunt corect intretinute.

Protezele dentare mobile pot fi totale sau partiale, in functie de numarul de dinti si masele ce trebuie inlocuite. Protezele dentare mobile se tin pe timp de noapte intr-o solutie speciala de curatare si se lipesc cu adeziv pentru a se preveni patrunderea resturilor alimenare sub proteza.

Clinica dentara in Bucuresti | Stomatologie in sector 6 | PlazaDent.ro

stomatologie in sector 6

Pe de alta parte, protezele dentare flexibile sunt realizate dintr-un material termoplastic cu un grad de elasticitate foarte mare, care ofera un confort sporit pacientilor si care impiedica depunerea tartrului. Protezele dentare pe implant sunt mult mai sigure, mai durabile si mai eficiente.

In ceea ce priveste complicatiile purtarii protezelor dentare, este important de avut in vedere faptul ca vor fi necesare mai multe vizite la dentist pentru un set de ajustari si ca de cele mai multe ori, protezele afecteaza capacitatea de a vorbi, de a mesteca, iar pentru a dobandi un confort la purtarea acestora este nevoie de exercitiu.