Extractia de masea de minte – ce este si cand trebuie facuta?

Pe Elveto-Dent.ro sunt prezentate cele 5 scenarii in care se poate realiza interventia de extractie a maselei de minte

masea de minte

Exista multe discutii pe tema maselei de minte, cele mai multe pornind chiar de la istoria lor; pentru o lunga perioada de timp, ele au avut un rol practic si au sprijinit alimentatia omului. In prezent, alimentele pe care la consuma omul nu arata ca cele de acum mii de ani, asa ca este normal ca unele masele sa nu mai aiba acelasi scop.

Tocmai de aceea, foarte multi oameni apeleaza la o interventie al carei obiectiv este inlaturarea maselei respective. In capitala, se realizeaza procedura de extractie de masea de minte in sector 2, la clinica Elveto Dent, care are o experienta de peste doua decenii in domeniu.

Cand este momentul ideal pentru extractia de masea de minte?

Nu exista o anumita varsta la care apare maseaua de minte, dar in general, se vorbeste de intervalul cuprins intre varsta de 17 si 25 de ani. Exista si cazuri mai speciale, atunci cand apare dupa ce pacientul a implinit varsta de 30 de ani.

Clinica stomatologica din sector 2 | Extractie de masea de minte in sector 2 | Elveto-Dent.ro

clinica stomatologica din sector 2

Un aspect interesant este faptul ca un sfert din oameni fie nu au masele de minte, fie nu s-au confruntat cu probleme aparute din cauza lor.

Pe Elveto-Dent.ro sunt prezentate cele 5 scenarii in care se poate realiza interventia de extractie a maselei de minte: are loc o eruptie partiala, apar chisturi la nivelul maxilarului, pozitia lor este una atipica, sunt dificil de curatat sau exista riscul unor complicatii pe masura ce pacientul inainteaza in varsta.

Ce e de facut dupa extractia de masea de minte?

La orice clinica, indiferent ca este vorba de o clinica stomatologica din sector 2, sau din oricare alta zona, medicul dentist il va informa pe pacient cu privire la ce trebuie sa faca in perioada de dupa interventie. De cele mai multe ori, ei nu trebuie sa fumeze sau sa bea bauturi alcoolice ori calde timp de 24 de ore de la momentul procedurii.

Prin urmare, daca maseaua de minte provoaca dinsconfort sau il pune in dificultate pe pacient, aceasta poate fi indepartata printr-o interventie des intalnita de extractie.