Factori de luat in seama la implementarea unui sistem ERP

Pentru consultanta in ceea ce priveste implementarea sistemelor ERP din Romania, puteti apela cu incredere la echipa AttoSoft. Gasiti informatii detaliate pe site-ul attosoft.ro!

ERP din Romania

Odata ce luati decizia de a adopta un sistem ERP, trebuie sa faceti fata rezistentei personalului. Ideea este ca un sistem potrivit, utilizat in masura posibilitatilor sale, poate face minuni pentru organizatie, dar cand utilizatorii nu reusesc sa adopte solutia optima, riscul de a pierde bani este imens. Multi manageri se concentreaza atat de mult asupra implementarii in sine incat ignora numarul de masuri pe care trebuie sa le ia pentru a asigura o adoptare rapida a sistemului. Iata cateva lucruri pe care le puteti face pentru a face fata procesului fara stres!

Cand decideti cu privire la o noua solutie ERP, ar trebui sa impartasiti informatiile cu toti membrii echipei si sa obtineti contributia lor. Ceea ce este total contraindicat este sa le spuneti angajatilor in ultimul moment, chiar inainte de implementarea noilor solutii. Cursul firesc al implementarii incepe inainte de a achizitiona un program, deoarece parerile angajatilor sunt importante si pot fi in beneficiul personalizarii softului astfel incat acesta sa fie perfect potrivit indeplinirii scopului. In general, schimbarile bruste nu sunt confortabile, in special cele care afecteaza activitatea zilnica.

Implementarea ERP nu este o plimbare in parc, ci o procedura complicata si multipla. Comunicarea si transparenta sunt pilonii de baza pentru o schimbare de succes. Mai mult decat atat, comunicarea este necesara nu doar inainte de implementare in vederea personalizarii optime, ci si dupa aceea, in perioada de formare cand apar diverse situatii imprevizibile care trebuie rezolvate tot impreuna pentru ca cine le va mai intalni sa stie cum sa actioneze.

Atunci cand solutiile sunt implementate corect, acestea ofera o oportunitate excelenta de a executa noile procese. Asta face ca, pana sistemul ajunge sa fie implementat in intregime, echipa va avea deja competente in utilizarea acestuia.

Consultanta – implementarea sistemelor ERP din Romania | attosoft.ro

sistem ERP

In mod evident, exista o serie de motive care impiedica adoptarea unui sistem ERP, insa o analiza prealabila a situatiei exacte poate rezolva problemele. Pentru consultanta in ceea ce priveste implementarea sistemelor ERP din Romania, puteti apela cu incredere la echipa AttoSoft. Gasiti informatii detaliate pe site-ul attosoft.ro!