Fapte interesante si importante despre cresterea unor iguane

Iguanele sunt animale de companie exotice

iguane

Iguanele sunt animale de companie exotice. Din ce in ce mai multi oameni viseaza sa creasca o iguana, dar stiu ei sa aiba grija de ea? Iata cateva fapte interesante si importante despre iguane.

Acestea pot fi vazute prin specii de plante din Caraibe, America Centrala si de Sud. Ele pot fi gasite si in Hawaii, Texas si Insulele Virgine.

Daca sunt crescute in mediul potrivit si hranite corespunzator, aceste reptile pot fi insotitori grozavi. Mai ales pentru gospodariile cu copii mai mari, ar fi alegerea potrivita pentru un animal de companie.

Iguanele traiesc mult. Sunt soparle foarte mari care pot trai 20 de ani sau mai mult atunci cand sunt tinute ca animal de companie. Masculii sunt semnificativ mai mari decat femelele. Unele iguane pot cantari mai mult de 15 kg. Din acest motiv, este bine ca reptila sa stea intr-un spatiu mare, astfel incat sa se poata misca si intoarce linistita.

In timp ce exemplarele tinere pot fi gazduite in terarii, odata cu varsta, trebuie mutate intr-o zona inchisa sau intr-o camera mica, unde conditiile, precum temperatura aerului, umiditatea si lumina ultravioleta pot fi verificate in mod regulat.

Habitatul ar trebui sa fie de cel putin 2 ori mai lung decat iguana. Acestea iubesc aerul umed si temperaturile ridicate. Iguanele au nevoie de lumina. La fel ca multe alte specii, se simt cel mai bine cu lumina ultravioleta. Lumina ultravioleta nu poate fi absorbita prin sticla, asa ca animalele au nevoie de iluminare speciala. Becurile UV de interior trebuie inlocuite la fiecare jumatate de an.

Iguanele isi schimba pielea, ca serpii. Pe masura ce cresc, isi vor pierde pielea si continua sa faca acest lucru de-a lungul vietii.

Iguanele iubesc legumele. Sunt animale erbivore care mananca in mare parte legume si fructe din natura, mananca accidental o insecta, un melc sau un ou de pasare.

Iguanele crescute in casa ar trebui sa fie hranite cu o cantitate minima de proteine ​​animale, deoarece acest lucru poate fi daunator sanatatii lor.

Trebuie sa manance o varietate de legume cu frunze inchise la culoare, inclusiv napi, salata verde si varza. Alte legume, cum ar fi fasolea verde, mazarea, morcovii, dovleceii si ardeii, ar trebui si ele sa fie in meniul iguanelor, impreuna cu mai putine fructe, precum mango, papaya, mere, banane. O dieta vegetariana variata este cruciala pentru mentinerea sanatatii iguanelor.