Ghimbir pentru arderea grasimilor

Ghimbirul nu este doar un condiment foarte aromat, ci si o modalitate excelenta de a slabi

ghimbir

Ghimbirul nu este doar un condiment foarte aromat, ci si o modalitate excelenta de a slabi. Acesta accelereaza arderea grasimilor si este un ajutor indispensabil in lupta impotriva excesului de greutate.

Ghimbirul este bine cunoscut gospodinei moderne ca fiind un condiment foarte aromat, dar minunatele sale calitati nutritionale, de sanatate si dietetice sunt mult mai importante.

Ghimbir – proprietati nutritive

Ghimbirul este cel mai puternic antioxidant dintre plante, datorita produselor sale fitochimice.

Radacina de ghimbir a fost folosita ca condiment de secole – proaspata, uscata, fiarta, inabusita, prajita, murata etc.

Ghimbirul contine aproximativ 3% uleiuri esentiale, bogate in fitochimicale (in principal zingibirina, bisabolina si farnesina), care ii confera o aroma exotica.

Ghimbir – beneficii pentru sanatate
  • reduce nivelul colesterolului „rau” din sange si reduce riscul bolilor cardiovasculare.
  • intareste sistemul imunitar si are un puternic efect antibacterian. Este folosit ca remediu natural pentru raceli si gripa. Are un efect analgezic asupra migrenelor si crampelor menstruale.
  • suprima anxietatea si imbunatateste memoria.
  • reduce riscul de cancer ovarian si de colon.
  • este un afrodisiac puternic.
  • amelioreaza simptomele de greata in timpul sarcinii, chiar si in cea mai severa forma.
  • intareste sistemul musculo-scheletic. Amelioreaza durerea in osteoporoza si artrita.
Ghimbirul in dieta

Ghimbirul imbunatateste digestia si accelereaza arderea grasimilor. Dilateaza vasele de sange, mareste metabolismul cu pana la 20% si ajuta la eliminarea toxinelor din corp. Toate acestea il fac un ajutor indispensabil in pierderea in greutate.

Cum se alege si pastreaza ghimbirul?

Se va alege ghimbirul proaspat, care este mult mai aromat decat ghimbirul uscat datorita nivelurilor mai ridicate de gingerol (ingredientul activ din ghimbirul proaspat, responsabil pentru gustul sau picant). Se recomanda pastrarea ghimbirului proaspat in frigider, invelit intr-un prosop. Ghimbirul uscat se pastreaza cel mai bine intr-un loc racoros si intunecat, intr-un borcan de sticla sau in frigider.