Idei pentru a fi mai prezent in propria viata

Una dintre cele mai bune cai prin care puteti fi prezenta in propria viata este sa ascultati ceea ce spune propriul corp. Va este pofta de ciocolata? Mancati! Nu doriti altceva decat sa stati in pat? Permiteti-va aceasta placere!

prezent

Cu siguranta ati auzit despre importanta atentiei si a trairii momentului prezent. A fi prezent ofera ocazia de a aprecia lucrurile marunte din viata, mai degraba decat a avea o atitudine de ingrijorare cu privire la ziua de maine. Cand totul trece atat de repede, fiind prezent, va asigurati ca va puteti bucura de tot ce rezerva viata.

Dar ce inseamna prezent? Cum sa traim in prezent?

Pentru inceput, a fi prezent inseamna a fi constient. Asta inseamna a acorda atentie la ceea ce se intampla fara a incerca schimbarea situatiei. Singura problema est ca a fi prezent este mult mai usor de spus decat de facut. Implementarea acestei schimbari in rutina zilnica poate fi o lupta uriasa. Pentru ca totul sa fie mai usor, iata cateva idei despre cum puteti ramane prezent in viata de zi cu zi!

In primul rand, celebrati micile bucurii. Daca va plac florile, obiectele decorative, ca gasiti 5 lei in poseta, ca ati reusit sa stergeti praful din biblioteca, sarbatoriti si bucurati-va ca si cum vi s-ar fi implinit cel mai mar vis.

Luati-va timp pentru a va autentifica si pentru a identifica momentul in care va aflati. Puteti face acest lucru punand intrebari despre mediul in care va aflati si despre starea dumneavoastra actuala. Intrebarile simple precum: unde sunt? Ce este in jurul meu? Ce zgomote aud? Ce miros simt? Cum ma simt? va pot face constient de momentul prezent si de felul in care il traiti.

O parte din motivul pentru care ne ingrijoram atat de mult este ca ne dorim imediat toate raspunsurile la problemele noastre. Nu ne simtim bine daca nu stim ce va urma, situatie care duce la o auto-critica distructiva, la stima de sine scazuta, la indoiala. Cu cat mai putin incercati sa aflati raspunsuri, cu atat acestea vor veni mai repede.

Una dintre cele mai bune cai prin care puteti fi prezenta in propria viata este sa ascultati ceea ce spune propriul corp. Va este pofta de ciocolata? Mancati! Nu doriti altceva decat sa stati in pat? Permiteti-va aceasta placere! Propriul corp va va anunta cand are nevoie de odihna si cand este gata pentru noi activitati!

Prezenta, constienta, ascultare activa a propriul corp, meditatie. Toate acestea va pot transforma dintr-o persoana care actioneaza mecanic intr-o persoana care traieste prezent, conectata cu sine si cu ceilalti!