Pliurile nazolabiale sunt unele dintre cele mai iritante si neplacute semne ale imbatranirii. Ele inaspresc trasaturile fetei, o lungesc vizual si ii confera un aspect trist si obosit.
Formarea lor se datoreaza diversilor factori, de la predispozitie genetica si caracteristici anatomice pana la expresii faciale puternice.
Fillerele sunt cele mai de succes in corectarea pliurilor nazolabiale. Se pot folosi materiale de umplutura hialuronice sau stimulatoare de colagen.
Fillerele hialuronice sunt folosite pentru a corecta conturul fetei, a restabili volumul pierdut, a umple liniile si ridurile, pentru a sterge cicatricile si a hidrata pielea. Efectul este vizibil imediat si dureaza de la 6 la 12 luni.
Umpluturile care stimuleaza colagenul sunt compuse din microsfere care contin hidroxilapatita de calciu intr-un purtator de gel. Purtatorul de gel consta din apa sterila pentru preparate injectabile, glicerina si o cantitate mica de carboximetil celuloza de sodiu.
Microsferele de calciu raman la locul injectarii pentru o perioada lunga de timp, stimuland cresterea noului tesut conjunctiv bogat in fibre de colagen. Acest lucru duce la intinerirea pielii, la reducerea volumului si a ridurilor.
In timp, gelul este absorbit si organismul proceseaza microsferele de calciu, retinand doar colagenul natural. Avantajul acestui tip de umplutura este efectul de lunga durata, care dureaza pana la 2 ani.
Procedura incepe cu anestezie locala sub forma de crema si cu un mic ac sau canula umplutura este injectata in straturile mijlocii ale dermei. Procedura dureaza 15-30 de minute si efectul este vizibil imediat. In cazuri rare, este posibila o usoara umflare sau o vanataie mica, care dispare in 3-4 zile.
Pacientul revine la un stil de viata normal imediat dupa procedura. Este de dorit sa se evite expunerea la soare, utilizarea saunei si solarului timp de 2 saptamani. Procedura nu este potrivita in prezenta infectiilor in zona de tratament, malignitati, sarcina si alaptare.