La ce sa te astepti atunci cand pasesti intr-o statie ITP

Masinile care sunt aduse in cea mai cunoscuta statie ITP in sector 6 cu sediul online la adresa AlfaITP.ro sunt verficate din punct de vedere functional la nivelul sasiului, al caroseriei si al anvelopelor

statie ITP

Unii conducatori auto apreciaza Inspectia tehnica periodica in mod simplu, trecand cu vederea importanta prezentarii la momentul potrivit intr-o statie ITP ieftin in Bucuresti, insa aceasta inspectie nu este importanta numai pentru a nu primi amenda si puncte de penalizare, ci si pentru a fi in siguranta pe soselele din Romania. Inspectia este necesara pentru ca specialistii sa isi dea acordul daca masina poate circula in mod corespunzator sau nu pe soselele din Romania.

Ce se verifica in cazul reviziei periodice intr-o statie ITP ieftin Bucuresti?

Masinile care sunt aduse in cea mai cunoscuta statie ITP in sector 6 cu sediul online la adresa AlfaITP.ro sunt verficate din punct de vedere functional la nivelul sasiului, al caroseriei si al anvelopelor. Se va pune accent si pe verificarea starii motorului, a franelor, a aspectului exterior, a sistemului de directie sau a luminilor de semnalizare si a intregului sistem de iluminare al masinii, precum si al functionarii sistemelor de avertizare audio.

ITP ieftin in Bucuresti | Statie ITP in sector 6 | AlfaITP.ro

statie ITP in sector 6

In alta ordine de idei, un alt aspect important in cadrul reviziei ITP face referire la evaluarea masinii din punct de vedere al emisiilor poluante, al noxelor eliberate in atmosfera in urma arderii combustibilului in timpul functionarii. In cazul in care autoturismul este respins la evaluare ITP, proprietarul trebuie sa remedieze problemele semnalate, dupa care se va reintoarce sa evalueze din nou autoturismul. In timpul in care masina este respinsa, nu poate circula pe drumurile publice pana cand nu sunt remediate problemele.

ITP-ul este valabil pentru perioada de timp marcata pe certificatul de inmatriculare si este important ca termenul sa nu fie depasit. Proprietarul masinii trebuie sa se prezinte in statia ITP inainte de expirarea perioadei pentru a fi reevaluata masina din punct de vedere tehnic. Legislatia in vigoare prevede ca masinile de uz personal sa fie inspectate o data la doi ani. De asemenea, in timpul inspectiei, proprietarul trebuie sa prezinte documentele cerute, si anume cartea de identitate a masinii in original si certificatul de inmatriculare in original, astfel incat masina sa poata fi identificata.

Revizia ITP este una din cele mai importante masuri de evaluare a masinii, necesara pentru toti participantii la trafic, evidentiind toate problemele cu care se confrunta proprietarii unui autovehicul si preintampinand accidentele grave.