Lampa UV bactericida – un aliat important contra microbilor din unitatile de productie

med-tehnica.ro

Igiena si siguranta mediului de lucru sunt obligatorii in cazul unitatilor de productie din diverse domenii, mai ales in cele alimentare. In cazul in care microorganismele nocive isi fac aparitia intr-un astfel de spatiu, aceasta este o amenintare serioasa la calitatea produselor si la siguranta consumatorilor.

O solutie la indemana si care a devenit foarte populara in ultimii ani este lampa UV bactericida, un dispozitiv eficient ce combate cu succes microbii si poate asigura un mediu de productie fara riscuri.

Cum functioneaza lampa UV bactericida si de ce este esentiala in industria alimentara

O lampa UV foloseste radiatii ultraviolete pentru a distruge bacteriile, virusurile si mucegaiurile dintr-un anumit spatiu. Lampile emit UV-C, un tip de radiatie de unda scurta care poate penetra structurile celulare ale unui microorganism, distrugandu-i in acest fel ADN-ul si ARN-ul si impiedicandu-l sa se reproduca.

In sectorul alimentar, prezenta microorganismelor nocive poate fi foarte periculoasa atat pentru personalul unitatii, cat si pentru consumatorii respectivelor produse. Salmonella, E.coli, Campylobacter sau Clostridium botulinum sunt doar cateva dintre cele mai periculoase bacterii ce pot aparea cu usurinta pe produsele alimentare. O lampa UV bactericida poate distruge sau reduce numarul acestor bacterii, insa este important ca unitatea sa dispuna de un plan mai amplu al sigurantei alimentare si sa nu fie aceasta singura metoda de eliminare a agentilor patogeni.

O gama variata de lampi UV bactericide pot fi achizitionate de la Med-Tehnica.ro, cum ar fi lampi cu suport mobil sau cu prindere pe perete, ce pot fi utilizate in diverse spatii, atat in unitatile de productie, cat si in: scoli, spitale, birouri, cladiri publice, restaurante, magazine, benzinarii, depozitare si logistica etc.

Lampa UV bactericida | nebulizatoare | Med-Tehnica.ro

Lampa UV bactericida

In concluzie, pentru a asigura angajatilor un mediu de lucru sigur, din punct de vedere sanitar, dar si pentru a le oferi clientilor produse de buna calitate, firmele din domeniul alimentar pot opta pentru lampile UV bactericide in incinta spatiilor de productie. Lampi de buna calitate se pot cumpara de la Med-Tehnica, unde sunt disponibile numeroase produse de utilitate medicala, inclusiv nebulizatoare si alte dispozitive.

Este important de stiut ca unele lampi UV pot fi folosite fara a avea efect nociv asupra persoanelor din incapere, iar alte modele trebuie pornite in absenta oamenilor.