Masina de spalat rufe – o necesitate a lumii moderne

Primele masini de spalat nu aveau atat de multe functii precum modelele moderne, insa erau inceputul unei vieti mai confortabile din multe puncte de vedere.

electrocasnice

In societatea moderna actuala, spalarea rufelor la mana este privita ca o indeletnicire rudimentara, care nu mai este practicata de ani buni, de la aparitia masinilor de spalat rufe performante si utilizarea acestora pe scara larga. Primele masini de spalat nu aveau atat de multe functii precum modelele moderne, insa erau inceputul unei vieti mai confortabile din multe puncte de vedere.

Masina de spalat rufe automata este destul de dificil de ales in ziua de astazi, dintr-o lista de zeci de modele de diferite marimi si forme, cu un numar mare de programe de spalare si optiuni personalizate.

Inainte de a cumpara masina de spalat, viitorii utilizatori trebuie sa ia in calcul spatiul in care aceasta urmeaza sa fie amplasata. Masina de spalat nu trebuie sa depaseasca spatiul disponibil sau sa ocupe loc intr-o baie si asa foarte mica. Masina de spalat automata se alege si in functie de capacitate. Pentru o familie mare, capacitatea trebuie sa fie mare, pentru o familie mai mica, masina de spalat poate sa aiba o capacitate redusa, de exemplu de 5 kilograme.

Un alt criteriu important al alegerii masinii de spalat rufe este consumul de energie. Acesta este dat de clasa de eficienta energetica in care se incadreaza, care trebuie sa fie cuprinsa intre A si A++++, pentru o economie semnificativa.

O masina de spalat buna are si programe de spalat pentru fiecare tip de haine: pentru imbracamintea din lana, din jeans, pentru imbracamintea pretentioasa din bumbac, material sintetic sau matase, pentru rufe albe, colorate, iar lista poate continua. O masina de spalat rufe buna este cea care nu face zgomot prea mult, care nu depaseste 80 de decibeli, poate chiar numai 60.

Utilizatorii masinii de spalat vor tine cont si de functia de uscare. Sunt masini de spalat cu uscator, ideale pentru cei care stau la parterul blocului sau la casa, iar in anotimpul rece uscarea rufelor devine o adevarata problema.

Pentru a schimba actuala masina de spalat rufe cu un model mai nou si mai performant, utilizatorii trebuie sa se documenteze foarte bine si sa gaseasca un model potrivit nevoilor intregii familii.