Natura in Tromsø, Norvegia

In Tromsø exista un numar mare de agentii de turism care vin cu oferte excelente pentru cei care vor sa viziteze acesta zona, fiecare incluzand posibilitatea descoperirii diversitatii vietii salbatice din nordul Norvegiei.

Norvegia

Lunile de toamna si de iarna reprezinta momentul perfect pentru o vacanta in zona de nord a Europei, dincolo de cercul polar – la 69 de grade la nord, mai exact. Muntii acoperiti cu zapada, lacurile inghetate si animalele salbatice care traiesc in mediul rural, la mica distanta de centrul orasului Tromsø, fac din acesta una dintre cele mai atractive destinatii europene de vacanta pentru cei care doresc sa descopere zone inedite, dar pline de farmec si culoare.

In Tromsø exista un numar mare de agentii de turism care vin cu oferte excelente pentru cei care vor sa viziteze acesta zona, fiecare incluzand posibilitatea descoperirii diversitatii vietii salbatice din nordul Norvegiei. Turistii pot apela la un ghid experimentat, care cunoaste drumurile si locatiile cele mai interesante, atunci cand vor sa descopere imprejurimile orasului.

Tromsø este inconjurat de munti incarcati cu zapada, pe o parte, si de oceanul larg deschis, pe cealalta parte.

Unul dintre cele mai fascinante fenomene ale naturii din intreaga lume este lumina nordica – mai cunoscuta sub denumirea de aurora boreala – un fenomen format din dungi intermitente de lumina in diverse culori, verzi, portocalii, rosii si albastre, care stralucesc puternic pe cerul intunecat.

O alternativa la excursiile traditionale de pe uscat o reprezinta aventurarea in intunericul marii care inconjoara Tromsø, pentru a admira aurora boreala de pe apa. Plecarea la bordul M / S STRØNSTAD este o experienta cu adevarat unica. Excursia porneste din portul Tromsø noaptea, cand cerul este perfect intunecat, si dureaza aproximativ 4 ore, timp in care turistii plutesc incet in intunericul si in vantul rece, fara sa vada altceva decat puzderia de stele de deasupra capului, cu speranta de a surprinde minunatele jocuri de culori ale aurorei boreale.

Salbaticia din Tromsø este, cu siguranta, mult mai captivanta in lumina zilei decat in ​​timpul noptii – chiar daca lumina zilei, in lunile de iarna, dureaza numai cateva ore.

Turistii nu pot pleca din nordul Norvegiei fara sa petreaca putin timp cu renii si fara sa viziteze locuintele puse la dispozitie de indigeni. Ei pot trai o astfel de experienta la o ferma traditionala Sami de reni, aflata la doar cativa kilometri in afara orasului.