Necesitatea efectuarii unui detartraj in sector 2 anual

Potrivit Elveto-Dent.ro, cea mai des intalnita cauza a depunerii tartrului ramane igiena necorespunzatoare. Detatrajul cu ultrasunete nu afecteaza smaltul dintilor si are ca si principal scop indepartarea particulelor de tartru de pe dinti.

urgente stomatologice non stop in Obor

Desi pacientii ignora necesitatea efectuarii unui detartraj in sector 2, preferand sa viziteze medicul dentist numai cand situatia o impune si se confrunta cu o carie, cu o durere care nu cedeaza la analgezice sau chiar cu pierderea sau mobilitatea unui dinte, foarte tarziu pot realiza faptul ca daca s-ar fi prezentat la medic la momentul oportun nu s-ar fi confruntat cu multe dintre afectiunile stomatologice neplacute.

Detartrajul este un tratament stomatologic oferit de catre medici pacientilor pentru a curata tartrul depus pe dinti, la baza acestora si in spatiile interdentare. Detartrajul este insotit si de air flow si de un periaj profesional cu o substanta abraziva. Detartrajul manual a fost inlocuit in timp de detartrajul cu ultrasunete, mult mai modern, care nu determina sangerarea gingiilor.

Ce este un detartraj in sector 2 si de ce trebuie efectuat anual?

Specialistii clinicii de urgente stomatologice non stop in Obor pun la dispozitia pacientilor toate informatiile necesare pentru ca acestia sa stie de ce este bine sa se prezinte la medic anual sau chiar de doua ori pe an daca sunt fumatori pentru detartraj.

Tartrul este acea substanta care se formeaza prin depunerea pe dinti si masele a unei substante de culoare galbuie sau bruna formata din resturi alimentare si minerale care nu a fost indepartata de pe dinti prin periaj. Tartrul poate sa apara mai ales la pacientii care se confrunta cu dintii inghesuiti sau incalecati.

Tartrul se formeaza si din cauza cantitatii mari de saliva, din cauza continutului de minerale din alimentele consumate, din cauza unui aport mare de lichide in organism care duce si la producerea unei cantitati mari de saliva, dar si din cauza unor alimente ce contin minerale care pot afecta dinti si se pot depune mai usor pe acestia.

Detartraj in sector 2 | urgente stomatologice non stop in Obor | Elveto-Dent.ro

detartraj in sector 2

Potrivit Elveto-Dent.ro, cea mai des intalnita cauza a depunerii tartrului ramane igiena necorespunzatoare. Detatrajul cu ultrasunete nu afecteaza smaltul dintilor si are ca si principal scop indepartarea particulelor de tartru de pe dinti. Dupa detartraj se va face si un periaj profesional cu o perie rotativa si cu o substanta abraziva care indeparteaza bucatile mici de tartru ramase pe dinti. In unele cazuri, se produce si o usoara albire a dintilor, dar si eliminarea petelor de pe acestia.

In urma unui detartraj profesional efectuat anual sau de doua ori pe an, aceasta procedura reprezinta cea mai eficienta metoda de indepartare a tartrului si cea mai eficienta metoda de prevenire a aparitiei gingivitei si parodontozei, afectiuni care pot duce la pierderea dintilor.